Obnovljena grupa Rebel Star predstavlja povratnički album ‘Demoni’

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Srpsko-mađarski alternativni country i pop-rock bend Rebel Star objavio je pod etiketom Pop Depresije peti studijski album “Demoni”.

Rebel Star je čedo autora, gitariste i pjevača Milana Glavaškog, lidera veteranske bečejske grupe Eva Braun i njene frakcije Pop Cycle, a novi sastav je formirao 2006. godine, preselivši u Mađarsku.

Poslije oproštajnog koncerta u Beogradu u septembru 2016. godine, Rebel Star se povukao sa scene. Geografija je učinila da funkcioniranje zadnje postave (Milan, Atila, Ešli i Majk) bude sve teže i do solo nastupa Glavaškog na Huteneni Festu #3 u novembru prošle godine, bend je mirovao.

Ipak, isprovociran planetarnom katastrofom i čudnim stanjem limba u kojem se našao muzički svijet, Glavaški upravo sada odlučuje da vrati Rebel Star na scenu.

“Sve je zapravo krenulo od demo snimaka i završilo sa demonima. Predobro zvuče da ih se odreknem. Napravili smo novi Rebel Star bend i uspeli da održimo jednu probu pa otišli u izolaciju. Onda se ploča sklopila sama, čudo koliko je to istina. Ploče govore kroz ljude, nema tu kontrole. Postanu pogubne za one što ih slikaju, isisaju im krv, naprave nove ožiljke i ukinu san,” kaže Milan Glavaški.

Album “Demoni” je nastao za samo deset dana tokom kojih je obavljen cijeli proces, od demo snimaka, snimanja vokala i instrumenata do miksa i masteringa.

Zbog specifične situacije, sve instrumente odsvirao je Milan, a jedina gošća na albumu je Zvonka Obajdin (zagrebačka grupa Svemir) kao prateći vokal u uvodnoj pjesmi “Nema kantrija za starce”.

O albumu koji sadrži deset brojeva, povezanih u zajedničku priču ”o ljubavi, snovima, idealima, prirodi, starosti, putovanjima i samospoznaji” o kojima Milan kaže: Muzika je postala hrana, stihovi sada imaju religijsku moć, životno iskustvo je pretočeno u zvučne slike koje su bolno stvarne, ali mogu da leče.

Album je dostupan za slušanje i “plati koliko želiš” preuzimanje na bandcamp stranici benda i Pop Depresije, kao i na Youtube kanalu Rebel Stara, a uskoro i na svim ostalim digitalnim platformama.

Njegovo prvo live predstavljanje će se dogoditi u četvrtak, 16. 4., u programu ”Začarana Močvara” zagrebačkog kluba Močvara, koji možete pratiti kao FB Live Session u kojem će nastupiti Milan Glavaški i Zvonka Obajdin.

Naslovni foto: Nenad Vujanović