Hrabro ili… zašto legendarni punk veteran odbija otkazati turneju zbog pandemije

Muzika - svijet Show Time

Mi nismo jebeni Green Day, bijesno je izjavio frontmen legendarnih škotskih punk veterana, Wattie Buchan, na pitanje hoće li otkazati zakazanu australsku i rusku turneju zbog pandemijske situacije sa korona virusom.

Poznato je da Buchan posebno ne podnosi Green Day, ali je ironijom sudbine upravo on bio prezenter u ceremoniji jedne dodjele nagrada u kategoriji u kojoj su Green Day bili nagrađeni.

Imao sam pet srčanih udara, imam četiri ugrađena stenta i bypass, nema jebene šanse da me neki virus zaustavlja” dodao je pjevač koji je zadnji srčani udar doživio u februaru 2014. godine – na bini za vrijeme koncerta u Lisabonu.

Za najavljene martovske koncerte njegove grupe The Exploited u najvećim australskim gradovima karte se još prodaju online, ali su navodno koncerti ipak otkazani..

Prkosan je i Guns N’ Roses, koji je odlučio nastaviti sa svjetskom turnejom i nastupiti u Meksiku, objavio je prije dva dana magazin Rolling Stone. Unatoč brojnim kritikama organizatoru, koncert je održan, a Gunsi još uvijek planiraju nastupe u Ekvadoru, Peruu, Gvatemali, Dominikanskoj Republici i Portugalu, iako su bili prisiljeni otkazati nekoliko američkih koncerata.

Još stoji i njihova najava da će u maju i junu svirati na našem kontinentu prije ljetnog povratka  na nastavak turneje po Sjevernoj Americi.

Njemački Rammstein, pak, svirao je u Moskvi u okviru turneje koja traje turneje od februara, a obzirom Rusija još nije pogođena virusom kao ostale zemlje i ima zabranu masovnih okupljanja za više od 5.000 ljudi, Rammstein je dobio samo ograničenje da svira za manji broj ljudi na dva nastupa.

1 razmišljanje na “Hrabro ili… zašto legendarni punk veteran odbija otkazati turneju zbog pandemije

Komentari su zatvoreni.