Gogol Bordello – veseli ‘blues saboteri’ stižu na INmusic #15!

Muzika - regija Show Time

Predvođen osnivačem, pjevačem i glavnim autorom Eugeneom Hützom, Gogol Bordello okuplja šaroliko interncionalno muzičko društvo naturaliziranih Amerikanaca, kreirajući neponovljivi punk formiran na romskim i istočno slavenskim korijenima.

Tradicionalni rock instrumentarij, spojen s violinom, harmonikom, saksofonom stvaraju jedinstven energični zvuk, koji posebno do izražaja dolazi na koncertima.

Od osnutka 1999. godine, Gogol Bordello je objavio sedam studijskih albuma i utvrdio svoj status kao jedan od najatraktivnijih i najneobičnijih pojava na svjetskoj sceni. Prepoznatljivo spontani i jedinstveni, uvijek su posvećeni najboljem mogućem nastupu i interakciji sa publikom, te su bend koji je uvijek na turneji i čije prisustvo na pozornici nadilazi okvire uobičajenog koncerta i postaje teatralan perfromans koji zahtjeva pažnju.

Gogol Bordello je ranije već tri puta svirao u Hrvatskoj i svaki od tih nastupa potvrđivao je da su omiljena koncertna atrakcija, pa se ništa manje ne očekuje i na jubilarnom 15. INmusicu, koji će uveličati još nekoliko velikih trenutaka, među kojima su nastupi grupa The Killers, Beck, Deftones, The Lumineers, Nick Mason’s Saucerful of Secrets, Belle and Sebastian i Rival Sons.

Za festival koji se održava od 22. do 24. 6. u prodaji su trodnevne ulaznice na službenom INmusic webshopu i zagrebačkom Dirty Old Shopu.