Karlovačko RockOff bandcontest na pola puta

Muzika - regija Show Time

Četvrto izdanje sve atraktivnijeg Karlovačko RockOff takmičarskog rock festivala u konkurenciji ima 18 bendova u četiri polufinala i u nadmetanju za pobjedu i snimanje albuma. Tri pobjednika polufinala već su poznata.

Ovogodišnji žiri u sastavu Lada Furlan Zaborac (Bambi Molesters), Damir Martinović Mrle (Let3), Alen Marin (Kojoti), producent Denis Mujadžić Denyken i umjetnički direktor festivala Hrvoje Horvat ljetos su, među više od stotinu prijava, izabrali 18 polufinalista.

Novost je da Karlovačko RockOff ove godine putuje po Hrvatskoj, pa je prvi polufinalni program održan u Rijeci, 30. 9., gdje su nastupili Dno, Mirna, The Miceks, Manntra i Scarlet Notes, a pobjednicima je proglašen alter-rock trio Dno iz Zagreba u postavi Davor Novosel, Nino Šarić i Oleg Berić.

RockOff, Dno - Zagreb
RockOff, Dno – Zagreb

Drugo polufinale održano je 6. 10. u Splitu i svirali su Brain Holidays, Nezahvalnici, Cubies i Audio Detektiv i pobjedu je žiri dodijelio zagrebačkom roots reggae sastavu Brain Holidays.

RockOff, Brain Holidays
RockOff, Brain Holidays

Harvo Jay, Ti ja i moja mama, Garage in July, Mel Camino i Jam Ritual pet je izvođača koji su 12. 10. svirali pred zagrebačkom publikom. Ocjenom žirija za finale je odbran Harvo Jay, tročlani dream noise bend iz Osijeka, koji iza sebe ima tek dvogodišnji zajednički staž, a čine ga Hrvoje Dešić (gitara, vokal), Marko Pernarčić (bas, vokal) i Šimun Padovan (bubnjevi, vokal).

Festival se nastavlja 19. 10. posljednjom polufinalnom večeri, u kojoj će nastupiti Matt Shaft, EoT, Mjuzikl i Dosh Lee. Jedan od ovih bendova će se pridružiti pobjednicima prethodnih koncerata, u Superfinalu Karlovačko RockOff festivala, koje će biti održano 3. 11. u zagrebačkom Katranu.

RockOff, Harvo Jay
RockOff, Harvo Jay