Tijana Vignjević i Belma Alić

Jubilarni 20. Jazz fest sa 19 koncerata

Muzika BiH Show Time

Jubilarni dvadeseti Jazz Fest Sarajevo će od 2. do 6. novembra/studenog bosanskohercegovačkoj i regionalnoj publici u svom ovogodišnjem izdanju predstaviti  više od 30 koncertnih nastupa na četiri lokacije, uz evropske i svjetske premijere, saopćeno je iz Jazz Festa.

Glavni festivalski program u Bosanskom kulturnom centru će biti organiziran tokom četiri večeri, a ponudit će ukupno 19 nastupa za koje je u prodaji komplet ulaznica po cijeni od 140 KM.

Prvog i drugog dana publika će uživati u dva koncerta svaku večer, četvrtog novembra u evropskoj premijeri, odnosno sarajevskom maratonu Johna Zorna i nastupima 11 bendova, dok su za peti novembar planirana četiri koncerta.

Jazz Fest Sarajevo

Iz pratećih programa ovaj put izdvajamo koncerte u Vijećnici, 5. 11.

Vokalistica Tijana Vignjević i violončelistica Belma Alić predstavit će premijerno na 20. Jazz Festu Sarajevo svoj zajednički projekat. Njihov koncert već je pobudio veliko zanimanje publike, jer dvije mlade umjetnice u svojoj izvedbi spajaju klasičnu muziku i sevdalinku.

”O Tijaninoj i mojoj interpretaciji sevdalinke nisam nikada razmišljala kao o novoj interpretaciji, samo kao o našoj. S obzirom da smo obje muzički klasično obrazovane, naša interpretacija se može tako i shvatiti. Koristimo svoja saznanja o muzici koje smo stekle studirajući Mozarta, Beethovena, Schumanna, Berija, Lachenmanna i drugih kao izvor, temelj i uzor”, kazala je o tom projektu Belma Alić.

Isti dan, u istom prostoru koncert će održati i Miroslav Tadić i Merima Ključo.

Za sve programe ulaznice se mogu kupiti na www.jazzfest.ba ili u prostorijama Jazz Festa (La Benevolencija 14), a od ponedjeljka i u Bosanskom kulturnom centru.