Poslije 15 godina rada istarska hard rock grupa Baltazar ima ‘Pogled broj 13’

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Baltazar, formiran 2005. godine, pažnju hard rock fanova privukao je 2012., objavljujući album “Nemirno dijete”, te svirajući kao podrška na koncertima velikih bendova kao Majke, Van Gogh, Partibrejkers, Zabranjeno pušenje, Atomsko sklonište, Opća opasnost, Psihomodo pop, Krug (EKV) i Pozdrav Azri.

Singl “Treba nam ljubav”, objavljen 2014. godine, trebao je biti uvod za drugi album i nastavak dinamičnog rada. Ipak, iako je tada snimljena većina pjesama, šest godina je proteklo do objave novog izdanja “Pogled broj 13” pod etiketom Dallas Recordsa.

Baltazar su Leo Anđelković (vokal, gitara), Tonči Horvat Hus (gitara), Danijel Teodorović (bas) i Damir Medić Medo (bubanj).

Ukupno 13 novih pjesama, čiji su autori Leo i Hus, ponovo je masterirano i za najavu albuma predstavljeni su singlovi ‘Treba nam ljubav’, ‘Muk’ i ‘Srećo’ na kojem im se vokalno pridružila i fantastična Tina Kresnik, prateći vokal Parnog valjka.

Uz izlazak albuma, Baltazar je uradio i novi spot ‘Nije te strah’, broj za koji tvrde da dinamikom i gitarskim rifovima predstavlja njihovo pravo lice beskompromisnog rock benda, pa su učinili iznimku u odnosu na dosadašnje animirane spotove i prvi put se kao bend ukazali u videu.

Koncertno predstavljanje albuma ”Pogled broj 13” zakazano je za petak 13. ovog mjeseca, u zagrebačkom Hard Placeu, a te večeri će se, zapravo, dogoditi dvostruka promocija, jer će i varaždinski rock veterani Crna kronika uživo svirati pjesme svog albuma ”Drž’te glavu iznad vode”.