Chosque

Chosque & The Dudes – podsjetnik na nekadašnju popularnost countryja 

Muzika - regija Show Time

U 1980-im bila je popularna zagrebačka Plava trava zaborava, kao unikatni i uspješni domaći sastav koji je njegovao country zvuk. Danas su to tek uspomene za stariju generaciju i samo povremeno se pojavi podsjetnik na tu zanimljivu epizodu, kao što je sastav Chosque & The Dudes.

Chosque je Zvonimir Ćosić, veteran koji je radio s mnogim rock bendovima i muzičarima u Hrvatskoj, a jedna od poznatijih njegovih epizoda je pjevanje u grupi Stop, koja je uz autorske radove bila posvećena coverima 60-tih i 70-tih s posebnim naglaskom na Jimija Hendrixa (album “In the name of Jimi Hendrix”. 2004.).

Zvonimir nije radio s Plavom travom zaborava, ali u The Dudes su uključena dva muzičara koji jesu bili u tom sastavu, Eduard Matešić Jimmy (gitara) i Rista Ibrić (violina), a u vrlo zanimljivoj postavi su još klavijaturista Paul Kempf (nekadašnji član Zabranjenog pušenja s kojim je snimio tri albuma od 2006. do 2013.), te Davor Trošelj Pauk (bubnjevi), Filip Križan (bas gitara), Iva Boršić (prateći vokal) i Zvonimir Ćosić (vokal).

Bez objave o daljim planovima, Chosque & The Dudes su snimili pjesmu ”Dalje i dalje”, čiji tekst i muziku potpisuje Zvonimir Ćosić i o podsjetniku na nekadašnju popularnost countryja autor kaže: “Pjesma je nastala poprilično davno, a odlučio sam ju snimiti sada jer mi nekako pokriva trenutno stanje i odgovara u ovom trenutku života. Taj country touch je vjerojatno posljedica intenzivnog druženja i sviruckanja s doajenima country glazbe na ovim prostorima koji, naravno, instrumentalno i sudjeluju u pjesmi”.