Senzacija INMusica 2020 – Nick Mason’s Saucerful of Secrets

Koncerti Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Nick Mason’s Saucerful of Secrets pridružuju se impresivnom programu jubilarnog 15. izdanja INmusic festivala, u šestom mjesecu ove godine, a još će zasvirati u Beogradu neposredno prije Zagreba.

Sve ono što ni veterani ni nove generacija rock fanova više ne mogu doživjeti – Pink Floyd uživo – na specifičan način može nadomjestiti Nick Mason, autor, bubnjar i najdugovječniji član velikih Floydova, jedini koji je sudjelovao u snimanju svih njihovih studijskih albuma i jedini koji je bio konstantan u postavi tokom cijele bendovske karijere.

Nick Mason je 2018. godine okupio vrhunske muzičare u supergrupu, koju čine Gary Kemp (Spandau Ballet), Guy Pratt (basista Pink Floyda nakon Watersa), Lee Harris (Ian Dury & the Blockheads) i Dom Beken (The Orb, Transit Kings), a nazvani su Saucerful of Secrets.

Oni nisu tribute band, ali žele uhvatiti duh prošlosti izvodeći muziku iz rane faze grupe Pink Floyd, kada je veliki broj tema komponirao prvi frontmen Syd Barrett, kao što su “Astronomy Domine”, “Arnold Layne”, “See Emily Play”, ali i brojeve koje potpisuju svi članovi benda poput “Interstellar Overdrive”, “Atom Heart Mother”, “One of These Days” ili “A Saucerful of Secrets”.

Obzirom da se radi o presjeku od sedam albuma Pink Floyda od ukupno 15 studijskih izdanja, Nick Mason publici nudi najekstenzivnije koncertno iskustvo jednog od najznačajnijih i najvećih rock bandova svih vremena. Riječima samog Nick Masona, Saucerful of Secrets njegovo je vraćanje omiljenim pjesmama na koje je ponosan.

Nick Mason’s Saucerful of Secrets su na svjetskoj turneji od maja 2018. godine, a poslije skoro jednogodišnje pauze će od aprila ponovo proći našim kontinentom i dio tog veličanstvenog događaja će biti i naša publika.

Dakle, Nick Mason’s Saucerful of Secrets pridružuju se ionako već impresivnom programu jubilarnog 15. izdanja INmusic festivala uz već objavljene The Killers, Beck, Deftones, The Lumineers, Belle and Sebastian i Rival Sons, koji je na Jarunu nastupiti od 22. do 24. 6. 2020.

Priliku za jedinstveni doživljaj će imati i publika u Beogradu, gdje će Saucerful of Secrets nastupiti 21. 6. u Sava centru.

Financial Times najbolje je sažeo što Nick Mason’s Saucerful of Secrets uživo jest – „…posve izvanredan i radostan koncert, i podsjetnik na to koliko su poseban i briljantan bend Pink Floyd bili…ako imate imalo interesa za Pink Floyd, ne smijete propustiti ovaj koncert…“

Trodnevne ulaznice za 15. INmusic festival mogu se nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 499 kn (+ troškovi transakcije) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kn. Kamperske ulaznice za INmusic #15 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.