Ostvarenje sna – beogradski imitator Nicka Cavea pisao svom idolu i dobio neočekivani odgovor

Glas.ba RTV InMediaStres

Mladi beogradski muzičar i web dizajner Nikola Krstić, pjevač benda Cave Dogs koji svira pjesme Nicka Cavea, pisao je svom idolu i dobio neočekivani i nevjerovatni odgovor!

Beogradski Mondo objavljuje danas neobičnu i zanimljivu pričo o ”dopisivanju” anonimnog beogradskog i svjetski slavnog australskog Nikole.

Nikola Krstić napisao je na Caveovom blogu The Red Hand Files kratko pismo:

“Koliko je jebeno teško pisati Nicku Caveu. Ja trenutno (a to je već 9 godina) oponašam tvoju rock and roll personu u Nick Cave tribute bendu. Oblačim se kao ti (jeftina verzija, nemam stilistu, a ne mogu pronaći ni košulju koju ti nosiš) i pokušavam na šamanski način da ‘skinem’ tvoje pokrete, nekada uspijevajući da prevarim publiku u osjećaju da je blizu tebe. Žao mi je ako misliš da sam vampir koji pije tvoju krv, ali još nisam spreman da uradim nešto svoje. U ime Cave Dogs (tribute bend iz Srbije, a ne power pop sastav iz Bostona) hoću da te pitam, ako znaš za nas, šta misliš o nama?”.

Na blog stranici slavni rock autor je javno odgovorio:

“Dragi Nik, nažalost, nisam bio upoznat do sada sa bendom Cave Dogs. Ali, pogledao sam vas na kanalu YouTube i moram da vam kažem da zvučite – jebeno zastrašujuće poput mene! Vi ste čak usavršili moj osebujni odnos sa Bogovima Intonacije. U stvari, dok sam to puštao, Susie, moja žena, kada je zakoračila u sobu s rukama punih haljina i satova, rekla mi je ‘Woow! Dušo, stvarno zvučiš dobro’. Odgovorio sam joj ‘Hvala, ali ovo nisam ja. Ovo su moji srpski imitatori’. Na to mi je ona rekla: ‘Uh, oprosti’. Dakle, očigledno nešto dobro radite. Ali si u pravu da nemaš pravu košulju. Ako mi pošalješ svoju adresu e-pošte, poslat ću ti jednu staru i odijelo – imam ih mnogo. Love, onaj drugi Nick”.

Cave Dogs