Protest glasno i živo u Sarajevu

Koncerti Muzika BiH Show Time

Nakon što zbog organizacijskih okolnosti nije uspjela zasvirati na maratonskom rock koncertu u Skenderiji početkom novembra, grupa Protest će održati solistički koncert u Sarajevu, 27. 12. u SARTR-u.

Jedan od lidera sarajevske rock scene u devedesetima i prvoj deceniji milenija, Protest je najavio povratak na scenu poslije petogodišnjeg izbivanja, te već intenzivno radi na novom, četvrtom studijskom albumu čiji se izlazak očekuje u proljeće 2020.

Prije toga priredili su kompilaciju najpoznatijih tema ‘Dark vilayet attraction‘, koju će formalno promovirati na predstojećem sarajevskom koncertu. Uz to, kako je najavljeno, koncert će biti snimljen za potrebe dokumentarca, kojeg radi mladi bh. režiser Gorčin Zec, inače sin slikara svjetskog glasa Safeta Zeca.

Današnji Protest su Damir Nevesinjac, pjevač iz originalne postave, te Goran Pršić Masni (gitara), Lazar Anđelković Vikler (gitara), Ivan Petrović (bubanj) i Stefan Tomić (bas), a na sceni SARTRa- kao gost će im se priključiti Muhamed Trnka, ex-Erogene zone, sa svojim novim projektom Genetic Grooves Guru.

Grupa Protest, Zenica 2019