Loup-Garou – beogradski blues čežnje, usamljenosti, ljubavi i sreće

Muzika - regija Show Time

Na tradicionalno raskošnoj i vitalnoj beogradskoj blues sceni prije dvije godine se pojavio Loup-Garou, noćni ’vukodlak’ koji se uz zvuke dirty southern bluesa pretvara u misterioznog duha.

Dr. Project Point Blank Blues Band, Di Luna Blues Band, Texas Flood, Zona B, Bluz Mašina, klubovi Vox, Bluz i pivo… nisu to ni bendovi ni mjesta koja dominiraju muzičkom scenom Beograda, ali jesu tradicionalne oaze i postojana utvrđenja unutar kojih jedna posvećena zajednica već dugo njeguje vrhunski blues.

Prije malo više od dvije godine toj zajednici se priključio novi sastav Loup-Garou, čiji je prvi nastup zabilježen u maju 2017. i već tada je bend svirao desetak svojih autorskih brojeva s potpisom Vladana Petrovića (vokal, gitara) i Ivana Jovanovića (usna harmonika).

Bend je kvintet kojeg još čine Stefan Marković (bubanj), Vladimir Nedić (gitara) i Milutin Kažić (bas), a zvuk što ga kreiraju opisuju kao alternativni blues s oznakom “Tom Waits meets swamps of Louisiana“.

Svirali su puno – što je blueserima sveto pravilo – i nastupali po brojnim klubovima te festivalima u Srbiji, Rumuniji, BiH i Crnoj Gori, objavljujući povremeno video singlove za album koji su pripremali.

Melankolični note, dinamični swing, energičn funk-rock i mistični swamp blues, a teme ispunjene razočaranjem, čežnjom, samoćom, bijesom, ali i ljubavlju, radostima i srećom – to su okviri koje je Loup-Garou smjestio na svoj album prvijenac Witchcrat and Spirits sa 13 autorskih kompozicija. U nekima su im se pridružili gosti, Katarina Pejak, Aleksandar Vasiljević, te dvojac iz Point Blanka, pjevač/gitarista Dragoljub Crnčević i klavijaturista Darko Grujić.

Album je sniman u studijima ’’Senses Audio Production“ i ’’Studio Mašina 23“, miksanje, mastering i produkciju obavio je producent Saša Otašević i objavljen je kao samostalno bendovsko izdanje.

Sada i sa albumom na svom saldu, Loup-Garou najavljuje proširene koncertne planove i već potvrđene nastupe u zemljama u kojima se ranije nisu pojavljivali, kao što su Bugarska, Makedonija i Hrvatska.

Foto: Iva Tanacković