Kojoti, Sacher, Urban&4, J.R. August, Porto Morto… objavljeni prijedlozi za drugi RockOff trofej

Muzika - regija Show Time

U januaru 2019. u Tvornici kulture su prvi put dodijeljeni trofeji RockOff, kako se naziva nova nezavisna muzička nagrada u Hrvatskoj, o čijim dobitnicima odlučuju novinari najvažnijih medija u zemlji.

Podsjetimo na prve RockOff laureate u tri najatraktivnije kategoriji: “Put u plus” Ede Majke proglašen je albumom godine (naslovna fotografija), Jonathanov broj “I Never Meant To Be There” bio je pjesma godine, a Velikim praskom godine proglašen je makarski pop rock bend Rezerve.

Ove godine ukupno 77 novinara/glasača će među više od 400 prijedloga izabrati po pet nominiranih u svakoj od devet kategorija, a onda će u drugom krugu biti određeni pobjednici, kojima će nagrade biti uručene 30. 1. 2020. opet u Tvornici kulture.

Za najprestižniju kategoriju ”Album godine” predloženi su, abecednim redom: Chui ”Iz kapetanovog dnevnika“, J.R. August ”Dangerous Waters“, Kandžija ”Plafon“, Kojoti ”Sve je pod kontrolom?“, nemanja ”Tarot Funk“, Porto Morto ”Portofon“, Sacher ”Biser, Ambra, Jantar“, Sun U ”Discover“, The Siids ”Brutalist“ i U pol’ 9 kod Sabe ”Sve je ovo igra“.

U konkurenciji za ”Pjesmu godine” su Boris Štok feat Nataša Janjić ”Još uvijek”, Je Veux ”Girfriend”, Kojoti ”Oprosti što te volim”, Overflow ”Words”, Pocket Palma ”Godišnji”, Porto Morto ”Hodaj”, Sacher ”Mene nisi nikad volila”, Urban & 4 ”Iskra”, Valentino Bošković ”Brian May” i Vojko V ”Moja lipa”.

Za titulu ”Velikog praska“, odnosno novog izvođača godine predloženo je pet imena, a svi su već obilježili 2019. godinu – Aklea Neon, J. R. August, Lu Jakelić, The Siids i Z ++.

Među najbolje ”Koncertne izvođače godine” predloženi su Chui, Goran Bare & Majke, J. R. August, Jonathan, Mangroove, Mary May, Porto Morto, Sun U, Svemirko, The Strange i Urban & 4.

U kategoriji za ”Rock&Off izvođača godine” našli su se J. R. August, Kojoti, Overflow, Porto Morto i Sacher, dok su među prijedlozima za ”Pop&Off izvođača godine” Detour, Irena Žilić, Lu Jakelić, Tihomir Pop Asanović i U pol’ 9 kod Sabe.

Rap&Off izvođač godine traži se između Kandžije, Krankšvestera, Kuku$a, Vojka V. i Z++, u kategoriji za Elektro&Off izvođača godine novinari će birati između Aklee Neon, Jana Kinčla, Peznta, Pocket Palme, Sun U i The Siidsa, dok su za Jazz&Off izvođača godine u konkurenciji Bruno Matić, Chui, Filip Pavić, Pavle Miljenović i Toni Starešinić.

Korni comeback i prve Rock&Off nagrade – prvi događaji godine!