Ischariotzcky

Ischariotzcky – epski pečat na prvi album i početak drugog poglavlja

Muzika - regija Show Time

Godinu dana nakon izlaska prvijenca ”Recovery”, breljanska indie pop grupa Ischariotzcky zaključuje tu epizodu video spotom ‘’Mountain theme” i posvećuje se radu na novom albumu.

Novi singl sa hvaljenog izdanja, koje su mnogi recenzenti svrstali među najbolje nove dojmove na hrvatskoj sceni, epska je minijatura o čovjeku koji kreće stopama onih koji uspjeli naći spokoj u sjedinjenju s prirodom. Takav je i zvuk ‘planinske teme’ – moćan a smiren, grandiozan i bajkovit.

Melodija upotpunjena video spotom sa veličanstvenim motivima Biokova, planine koja se naginje nad Brela, jadranski biser u kojem obitava Ischariotzcky, učinila je da ‘’Mountain theme” bude najbolji mogući pečat na prvi album, što je neka vrsta i smiraja za bend i njegovog kreativnog lidera Joška Klarića, koji se sada mogu opušteno posvetiti radu na novom albumu.

– Počeli smo rad na novim materijalima, pa se nadam da bi već u prvoj polovici iduće godine išli sa novim singlom. Radimo opušteno. Razrađujemo skice, a i uobličujemo pjesme koje se nisu uklopile u ”Recovery”. Baš mi je nedostajao ovaj žar kreativnog procesa, – rekao nam je Klarić.