Overflow

Overflow ponavlja davne trivia rekorde grupa Status Quo, Def Leppard i Parni valjak

Muzika - regija Show Time

Koprivničko-varaždinski punk rock bend Overflow, na pragu svog 30. rođendana i uz nove materijale poslije dužeg zatišja, povratak obilježavaju s 3 x 3 iznenađenjem!

Šest godina je trajalo diskografsko zatišje Overflowa, pa su se vratili trilogijom pjesama/spotova ”Words“, ”Dim“ i ”From My Lips“ koje su premijerno putili istog dana, 11. 11. Drugi korak je nova trlogija – u subotu 7. 12. 2019. će iste večeri odsvirati tri koncerta u tri različita grada.

Pretpremijerno predstavljanje isključivo novog studijskog materijala i još jednog iznenađenja grupa će prirediti na ekskluzivnim koncertima u Koprivnici (MMC Kugla), Varaždinu (Elephant) i Zagrebu (Vinyl).

Koncerti su ograničeni na publiku s pozivnicama i neka su vrsta zagrijavanja za veliku koncertnu turneju Overflowa koja kreće nastupom 15. 2. 2020. na AntiValentinovu #5 u Zagrebu.

Ono što je dodatno zanimljivo jeste da će koncerti i cijeli road trip benda biti snimani za potrebe dokumentarnog filma naslova ”1234“ o nastanku punka na ovim prostorima kroz vizuru ovog drugačijeg i legendarnog benda.

Uz atraktivni povratak Overflowa, podsjetimo na tri slična pothvata.

Engleska rock grupa Status Quo ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda jer je 21. 9. 1991. godine odsvirala četiri koncerta u četiri grada – škotskom Glasgowu, te Sheffieldu, Birminghamu i Londonu. I sve je to izvela unutar 12 sati. U to vrijeme su promovirali svoj dvadeseti studijski album “Rock ‘Til You Drop”.

Engleska hard rock grupa Def Leppard, pak, uspjela je 1995. održati tri koncerta na tri kontinenta, i to sve u istom danu! Nastupili su u marokanskom gradu Tangiersu (Afrika), engleskom Londonu (Europa) i kanadskom Vancouveru (Sjeverna Amerika), koristeći se ”trikom” – na sva tri mjesta pojavili su se pola sata prije ponoći zahvaljujući različitim vremenskim zonama i brzom avionskom prijevozu.

Slično je uradio i jedan domaći bend: Parni valjak je 1997. godine, koristeći se avionom, svoj tadašnji album “Samo snovi teku uzvodno” predstavila u jednom istom danu u Puli, Rijeci, Splitu, Osijeku i Zagrebu.

Za razliku od svih ovih, Overflow ne lete zrakom, ali to čine s publikom na valovima svojih pjesama.