Sacher

Sacherovo koncertno predstavljanje albuma – čarobna večer u Boogaloou

Koncerti Muzika - regija Show Time

U zagrebačkom Boogaloo klubu u četvrtak 7. 11. dogodila je dvostruka super-noć, u kojoj ni predgrupa nije puno zaostajala za zvijezdama programa.

Bio je to koncert kojim je Srđan Sacher (osnivač Haustora i Vještica) predstavljao svoj nedavno objavljeni novi album Biser, ambra, jantar”, ocijenjen kao jedno od iznimnih ostvarenja kojim vremešni rock muzičar i poslije toliko godina potvrđuje autorsku svježinu i originalnost.

Za predgrupu Sacherovu koncertu odabrana je šibenska pop-rock skupina dvadesetogodišnjaka sa zagrebačkom adresom, BluVinil, osnovana 2016. godine. Članovi benda su bubnjar Marko Štimac, klavijaturist Filip Knežević, bas  gitarist Bruno Jakelić, gitarist Luka Načinović, tekstopisac, gitaris i pjevač Matej Nakić. Iza sebe imaju nekoliko singlova, Mili brat, Julija, Sigurna u nas. Zvuk im je nekako šansonjerski, kantautorski, mek…No koncert je druga priča. Opravdava ono rock, u predstavljanju benda kao pop-rock. Na sceni su čvrsti, uvjerljivi, uživljeni u muziku koju stvaraju, što je dobar put prema publici. Nažalost, kako najčešće biva, predgrupe nisu popračene velikim znatiželjom publike, pa je tako bilo i večeras. Međutim, do dolaska Sachera na scenu dvorana se popunila.

A kad su se pojavili Sacher (bas gitara) i društvo Filip Riđički (vokal i udaraljke), Ivan Beuc (gitara), Miljan Bakić (gitara i prateći vokal), Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke) dvorana je bila puna.

Miješajući stare (Haustor, Vj eštice) provjerene i nove naslove, uz odlično raspoloženog, aktivnog i scenski atraktivnog (pleše bolje nego zvijezde) Filipa Riđičkog, ekipa je idealno složila svoj program, a svakom skladbom atmosfera u dvorani bila je sve bolja. S dolaskom gostiju (Ivica Lovrić sikusi, Damir Prica Capri saksofon, Hrvoje Rupčić udaraljke, Zvonimir Dusper, melodika), večer se primicala vrhuncu. I onda, kraj.

No, tako nije mislila i publika, pljeskom i skandiranjem pozivala je bend nazad, a zatim u nastavku cijela dvorana gromko je pjevala….

Ukratko: čarobna večer.

Tekst i foto: Darko Marić