Dylan i Rough and Rowdy Ways – šta reći osim: masterpeace!

Muzika - svijet Nova ploča Show Time

Maestro ima 79 godina i 39. studijski album u opusu, kojim je (opet) rekao sve što ima za kazati o grubom i neuglednom svijetu.

Novi album Boba Dylana ”Rough and Rowday Ways” objavljen je 19. 6. 2020. i sadrži 9 tema koje ukupno traju 54 minuta, te, kao bonus na drugom disku, 17-minutnu “Murder Most Foul“, pjesmu o atentatu na Johna F. Kennedyja u kontekstu američke političke i kulturne historije, s kojom je u martu i najavio ovo izdanje.

Znakovito ili ne, ”Murder” je sada najduža pjesma koju je ikad napisao Dylan, a dvostruko je duža od znamenite protestne ”Hurricane” iz 1976. u kojoj progovara o rasizmu u kontroverznom suđenju crnom boksaču Rubinu “Hurricane” Carteru.

Čangrizavac, koji je odbio održati standardni govor na primanju Nobelove nagrade za knjiženost, nego je poslao pisanu ”propovijed” čija vodilja su riječi “Naše pjesme žive u zemlji živih, ali pjesme su, za razliku od književnosti, zamišljene su da se pjevaju, a ne čitaju”, gromoglasno je propjevao poslije osam godina autorske tišine.

I tu se nema šta dodati. Osim da slušate.