Helem Nejse i Marko Louis zajedno: Stop govoru mržnje

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Biraj riječi naziv je kampanje iza kogej stoje UNICEF, UNDP i UNESCO u okviru projekta “Dijalog za budućnost“.

Početak kampanje označili su sarajevski Helem Nejse i beogradski kantautor Marko Louis koji su zajednički napisali i pjesmu nazvanu po sloganu kampanje, ”Biraj riječi”.

Zašto pjesma? Nositelji projekta, mladi i kreativni ljudi, itekako dobro shvaćaju da je muzika snažnija i uticajnija od dnevne politike, da je ona prostor u kojem se susreću različitosti, u kojem nema mjesta za predrasude i koji može potaknuti na pozitivnu akciju.

Tako i Helem Nejse sa Markom Louisom šalju snažnu i bitnu poruku da je u vremenu individualizma potrebno biti društveno odgovoran i aktivan.

U drugoj fazi kampanje, ista ekipa će uraditi novu freestyle pjesmu, ali od riječi koje vi predložite! Uključite se u kampanju “Biraj riječi“, suprotstavite se govoru mržnje i lijepom riječju postanite autori nove pjesme koju će izvoditi popularni regionalni muzičari.

”Posjetite web stranicu www.birajrijeci.ba i svojom lijepom rječju otvorite željezna vrata iza kojih naše društvo, sasvim sigurno, može čekati bolja budućnost, kažu u pozivu organizatori kampanje.

1 razmišljanje na “Helem Nejse i Marko Louis zajedno: Stop govoru mržnje

Komentari su zatvoreni.