whitney-houston-1988-billboard

Whitney i još 15 nominacija za prijem u Dvoranu slavnih 2020.

Muzika - svijet Show Time

Rock & Roll Hall of Fame danas je objavio imena 16 novih bendova i izvođača koju su nominirani za prijem u znameniti svjetski muzej, koji će biti obavljen u maju 2020.

Devet kandidata prvi put su predloženi za Hall of Fame – Whitney Houston, Pat Benatar, Dave Matthews Band, The Doobie Brothers, Motörhead, The Notorious B.I.G., Soundgarden, T. Rex i Thin Lizzy.

Kraftwerk još nije uspio ući u Dvoranu slavnih iako je do sada imao rekordnih pet nominacija, a među ostalim i ranije predlaganim kandidatima još su Depeche Mode (imao dvije nominacije), Judas Priest (kandidati iz prošle godine), MC5 (četiri puta nominirani), Nine Inch Nails (dvije ranije kandidature), Rufus feat. Chaka Khan (tri nominacije) i Todd Rundgren, koji je ove godine bio među prijedlozima.

Nakon što je ove godine održana u Brooklynu, 35. ceremonija prijema u Rock & Roll Hall of Fame vraća se u svoj originalni dom, u Cleveland, a zakazana je za 2. 5. 2020.

O kandidatima se od danas izjašnjava internacionalno glasačko tijelo koje broji nešto više od 1000 članova, a u glasanje do 20. 1. naredne godine može se uključiti i publika na RockHall.com stranici.