Bolesna štenad, live

Bolesna štenad – zdravi bunt beogradskih punkera!

Muzika - regija Show Time

Više nije u pitanju puka demonstracija žestine, nije čak ni stvar životnog stila zakletih punkera.  Suština koja se održala, to je – bunt. Toga se čvrsto drže članovi beogradskog punk sastava Bolesna štenad.

Bolesna štenad su se okupila 2010. i već godinu poslije imali su zapaženi prvi album “Loše, loše”, koji je producirao Nikola Vranjković, da bi naredni “Desiće se lepe stvari” izdali krajem 2015.

S etiketom ”beskrupuloznih kuloarskih rock heroja” (svaka sličnost sa društvenim mrežama je namjerna) i glasom koji ih prati, da su na koncertima ubitačni, Štenad se mogu pohvaliti da su svirali na većini značajnih festivala u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, među kojima su Exit, Beer fest Beograd, Zaječarska gitarijada, Demofest Banja Luka, Lake fest, Bedem fest (Crna Gora), Silvershine-Srebrenica…

Pred skorašnji deseti rođendan, beogradski punkeri su spremni za treću epizodu koju su nazvali ”Gde su te manekenke gde je taj kokain”.

Novi album najavljuje upravo objavljeni video spot “Pešaci”, a da su još dosljedni svojoj prepoznatljivoj tvrdoj svirci i eksplicitnim tekstovima, Bolesna štedand će pokazati na koncertu zakazanom za 15. 11. u sali Amerikana Doma omladine Beograda.