FLEA RHCP (Getty images)

Sarajevska audicija za talentirane basiste i stipendija za dvojicu najboljih

Muzika BiH Show Time

Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) jedinstvena je sarajevska neprofitna institucija koja mladim talentima omogućuje obrazovanja i u stalnoj seriji projekata objavljuje novi – u cilju jačanja pop i rock scene u BiH, poziva talentirane basiste na audiciju za školu bas gitare.

Sarajevski iMTM radi po programu Rockschool London (RSL) i educira talente muzičkog obrazovanja iz oblasti pjevanje, muzičke produkcije, muzičkog teatra, instrumentalnog izvođenja (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele), teorije muzike i modernih plesova.

Do sada je ostvaren niz edukativnih programa i na red su došli basisti, pa ih iMTM i Rockschool BiH pozivaju na audiciju, a dvoje najboljih basista će biti stipedirani i besplatno će pohađati tromjesečnu školu basa.

Audicija će biti održana u subotu 18. maja u 14 sati u sjedištu iMTM-a i Rockschool BiH, u ulici Obala Kulina bana 24, u prisustvu voditelja RSL BiH škole bas gitare Melisa Cakića (grupa Karmin) kao i gitariste grupe Letu štuke, Emira Juge, voditelja RSL BiH škole gitare.

Prijave na audiciju obavljaju se putem maila rockschool@mtm.ba, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 062/559862.

Prilika je ovo da podsjetimo i na jedno nedavno, vrlo zanimljivo istraživaje o ulozi basista u gotovo svakom muzičkom kolektivu.

Je li basista propali gitarista ili je najvažniji u bendu?