Bohemija

Bohemija predstavlja novi album ‘Nasmeši se i reši se?’

Muzika - regija Show Time

Dvije godine od izlaska debija “Sve naopako”, niška grupa Bohemija predstavlja deset novih pjesama na drugom studijskom albumu “Nasmeši se i reši se?”.

Kao zajedničko izdanje Pop Depresije i Kišobrana, album je dostupan na bandcampu kao “plati koliko želiš”, a limitirana CD edicija će premijeru imati na koncertu u Kulturnom centru Grad, 11. 4.

Album je sniman u studiju “Šamarčina” u Vrbasu sa snimateljem i producentom Robertom Telčerom, a uz pjevača/gitaristu Bohemije, Janka Džambasa, kao autori pjesama potpisuju se Dina Abu Mayyaleh (vokal, synth, perkusije) i Dimitrije Mandić (vokal violina), dok je aranžmane uradio cijeli bend u kojem su još Miloš Pavlović (vokal, gitara), Mihajlo Ivanović Mikser (bas) i Milan Stoiljković Miggie (bubanj).

”Uz bitne posjete i posvete Beogradu, Bečeju, Zagrebu, moru, Memphisu, New Yorku… album nastavlja tradiciju Big Star ili Eve Braun, istražuje harmonije i melodiju po ‘instrukcijama’ Briana Wilsona i njegovih The Beach Boys, upušta se u eksperimente kao This Mortal Coil ili My Morning Jacket i stvara svoj poetski svijet kao Drago Mlinarec ili Veliki prezir, ili, da uprostimo, Bohemija samo želi da pravi čistu, jednostavnu i divnu pop muziku kao Teenage Fanclub”, opisuju niški muzičari svoje novo djelo.