Quentin Tarantino

Objavljen trailer novog Tarantinovog djela, jednog od najiščekivanijih filmova u 2019.

Film & Foto & TV Show Time

Svjetska premijera visokobudžetne američko-engleske drame Once Upon a Time in Hollywood u režiji Quentina Tarantina zakazana je za 26. 7. u Americi, a danas je pušten prvi trailer i s blizu tri miliona pregleda za nepun dan pokazuje se s kojom znatiželjom ga publika čeka.

Quentin Tarantino imao je šest godina i živio je u Los Angelesu kada se dogodila jeziva tragedija. Većina zna tu priču: pet ljudi ubijeno je u augustu 1969. i ubili su ih pripadnici klana Charlesa Mansona, a među žrtvama je bila trudna glumica Sharon Tate, supruga Romana Polanskog.

Na 50. godišnjicu tog strašnog događaja dobijamo filmsku priču koji je napisao i režirao Tarantino, okupljajući oko fantastičnu glumačku ekipu u kojoj su Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russel, Tim Roth, Luke Perry, Dakota Fanning, Michael Madsen, Lena Dunham, Damon Herriman.

Film će, poslije premijere 26. 7., u redovnu distribuciju krenuti 9. 8., upravo na dan kada se prije 50 godina dogodilo ubistvo glumice Sharon Tate.