Queen with AdamLambert

U stilu Hollywooda – zlatnu koku treba hraniti: moguć nastavak Bohemian Rhapsody?

Muzika - svijet Show Time

Biografsko-muzički film o grupi Queen bio je jedno od najviše iščekivanih djela, a nakon malo više od tri mjeseca poslije premijere postao je najisplativiji u tom žanru ikad. Govorkanja o nastavku, stoga, su sasvim očekivana.

Austrijski filmski producent i reditelj Rudi Dolezal, dugogodišnji autor muzičkih spotova grupe Queen, izjavio je da ”režiser filma ”Bohemian Rhapsody” i preostali originalni čkanovi benda Brian May i Roger Taylor raspravljaju o nastavku priče”.

“Jim Beach, menadžer benda, možda ima planove za nastavak filma, koji bi govorio o danima nakon Live Aid koncerta”, izjavio je.

Queen je i u vrijeme dok im je frontmen bio Freddie Mercury slovio kao jedna od najvećih stadionskih atrakcija, bend koji je do savršenstva rock predstavljao kao veliki show, pa se iz tog ugla primjerenim čini da je današnjoj krnjoj od 2011. godine frontmen Adam Lambert, drugoplasirani iz show programa American Idol.

Originalni basista John Deacon odbio je nastavljati Queen priču bez Mercuryja, smatrajući da je to nepotrebna komercijalizacija, no May i Taylor se nisu na to osvrtali, pa su, reciklirajući mnoštvo starih pjesama sa Freddievim glasom i samo sa jednim originalnim albumom (”The Cosmos Rocks” iz 2008. godine sa tadašnjim pjevačem Paulom Rodgersom) održavali famu, objektivno govoreći bez frenetičnih sljedbenika kakvu su nekada imali.

Film ”Bohemian Rhapsody” odjednom ih je vratio u vrh pozornosti. Ni dalje nema novih pjesama, ali nenadanu zlatnu koku treba hraniti…

Samo oni koji su nekada bili enormno popularni, pa počeli padati u zaborav znaju kakav je to gadan osjećaj.