Fauna

Nova imena region scene: Fauna, dream pop (Zagreb)

Muzika - regija Show Time

Osnovan i pokrenut kao duo projekt, Fauna od kraja 2017. radi na autorskim pjesmama. Iza naziva stoje Iva Čupić i Kristijan Cindrić, a njihova je muzika kreativni odušak kroz koji izražavaju svoje misli, osjećaje i emocije.

U pogledu žanrovskih odrednica, Fauna na scenu donosi nešto potpuno novo, a istovremeno i nešto vrlo dobro poznato. Okviri su to nečeg što možemo nazvati sneni, artistički ili psihodelični pop.

Nakon što određeno vrijeme samostalno razvijaju ideje, Cindrić kao autor muzike i aranžmana te Čupić kao autorica tekstova i glavna vokalistica, svoj zamišljeni projekt proširuju, kako bi pjesmama dali pravi prostor.

Upravo u tom stvaranju zahtjevnijih aranžmana rodila se potreba okupljanja dodatnih muzičara i stvaranja pravog benda.

Tako se 2018. godine autorskom duetu Fauna pridružuju još Mirna Čupić (vokal, gitara), Beata Grobenski (gitara) te Matko Podobnik (bubnjevi).

Nakon nekoliko mjeseci proba i uvježbavanja autorskog materijala, bend počinje raditi na snimanju i produkciji pjesama. Prvi rezultat ponuđen je u obliku premijernog studijskog singla “Kaliko”, uz najavu da ćemo uskoro čuti i nove pjesme.