Arsen-DinoDvornik-Oliver-Tereza-Time

Snima se dokumentarni serijal o dobitnicima Porina za životno djelo

Muzika - regija Show Time

Tako se trajno slave muzički velikani – pored toga što se u Hrvatskoj, u okviru godišnje diskografske nagrade Porin, zaslužnima dodjeljuje priznanje za životno djelo, HTV ove godine snima i serijal nazvan ‘‘A Porina za životno djelo dobiva”.

Ovih je dana, po scenariju i u režiji Tonija Volarića, počelo snimanje serijala sa prvih 12 dokumentarnih filmova o dobitnicima najprestižnije muzičke nagrade u Hrvatskoj, Porina za životno djelo.

”Slikovito rečeno, gradimo neku vrst spomenika velikim glazbenicima koji su ispisali ili izveli soundtracke milijuna života na ovim prostorima, ljudima koji su važan dio glazbenog i općenito kulturnog krvotoka ove zemlje. Nije baš lako riječima opisati kako je to opsežan i osjetljiv posao. Svaki od glazbenika bio je drugačiji karakter, imao specifičan odnos prema glazbi koju nam je ostavio, a nije niti teško zamisliti s kakvom će pozornošću publika koja ih je toliko voljela, gledati filmove“, kaže autor serijala.

Među dosadašnjih više od 60 dobitnika Porina za životno djelo niz je i zaslužnih i popularnih muzičkih kreatora, kao što su Arsen Dedić, Dino Dvornik, Grupa Time, Tereza Kesovija, Drago Mlinarec, Đorđe Novković, Ivo Robić, Zdenko Runjić, Gabi Novak, Rajko Dujmić, Zrinko Tutić, Vice Vukov i Oliver Dragojević, i još nije otkriveno kojih 12 je izabrano za prvu sezonu serijala, osim napomene da će o ‘junacima’ svake epizode saradnici, prijatelji i rodbina otkrivati do sada malo poznate pojedinosti, uz obilje fotografija i video materijala velikih muzičara.

Emitiranje serijala najavljuje se za ovu jesen u programu Hrvatske radio-televizije.