Beogradski koncertni kalendar za mart 2019.

Muzika - regija Show Time

Od sedam dana Rundeka u Beogradu, preko Festove Rockolije, do Nipplepeople i Kolje, prva polovina marta donosi novi niz atraktivnih događanja u gotovo svim beogradskim koncertnim prostorima.

01-03. do 07-03. Dom omladine: DANI DARKA RUNDEKA U BEOGRADU 

Program smo već višestruko najavili, a uz ovad podsjetnik smo još informacija koja puno govori – karte za sve koncerte su rasprodane.

01-03., Klub Fest, Zemun: ATHEIST RAP

Čuveni hardcore rock i punk rok bend Atheist Rap obeležava 30 godina postojanja i to na pravom garažnom rock mestu. Gosti na koncertu biće Crveni Karton iz Kruševca.

01-03. Elektropionir: ĐORĐE MILJENOVIĆ

Dva koncerta. Nisu ista. Tako glasi slogan ova dva nastupa popularnog Skaj Viklera, jedne trećine hip hop rap benda BAD COPY, koji sada nastupa solo pod svojim pravim imenom i prezimenom: Đorđe Miljenović. Dva koncerta: Zimski 28. februara i Prolećni 1. marta:  Djordje Miljenović VS. Đorđe Miljenović. Kreativno i neobično. Sky Wikluh (Skaj Vikler) ima više paralelnih karijera sa više identiteta, tako ima i solo nastupe kao Sky, onda kao deo grupe Bad Copy i na kraju kao Đorđe Miljenović. Biće ovo zabavno i nadahnuto putovanje u dva čina sa lucidnim muzičarem.

NAKED

01-03., Soul Society: NAKED

Naked je vrhunski core-band iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i free jazzom. Novu, kvartet postavu sastava čine Branislav Radojković (bas), Goran Milošević (bubnjevi, udaraljke), Đorđe Mijušković (violina), Rastko Uzunović (klarinet, saksofon).

02-03., Klub DRUM: FILIP ŽMAHER & ROADHOUSE BAND

Filip Žmaher će nastupiti sa ekipom vrhunskih muzičara i izvesti neke od najvećih hitova strane i domaće rock, hard rock i heavy metal scene. Prava poslastica za ljubitelje dobrog zvuka! Žmaher se uveliko odomaćio u ovom klubu u kome često gostuje u poslednje vreme, i sada se vratio iz Ukrajine gde je imao veoma značajnu karijeru.

02-03., Elektropionir: CRVI

Dve godine nakon debitantskog albuma Crvi su se vratili s novim, drugim po redu – “Šta si to uradio?”. Na albumu se nalazi sedam pesama. Izdanje predstavlja skup starih, ranije neobjavljenih pesama koje su svoju konačnu formu dobile delovanjem nove postave i novog materijala. Od 2014. pa do danas bilo je promena u postavi, kroz koju su prošli i neki eminentni muzičari. Ovaj album su snimili Damjan Babić (vokal, gitara), Vladimir Pejković (bas gitara, vokal), Sergej Sokolov (gitara) i Andrej Mladenović (bubnjevi, perkusije). U srži je i dalje intimna rock muzika, ovog puta je obogaćena uglađenim gitarskim teksturama i nadahnutim, i još intenzivnijim udarcima zvučnih talasa.
02-03. Klub Fest: ARTAN LILI

Nakon rasprodatih novogodišnjih koncerata u Beogradu, Artan Lili najavljuju ekskluzivni klupski koncert, na metar od publike u susret proleću. “Nije nas bilo tačno godinu dana u Festu i imamo puno razloga za svirku: Završili smo 2. album koji promovišemo novim singl/spotom “Na mišiće” i drago nam je što nastavljamo druženje sa našom publikom jednim ovako prisnim, klupskim nastupom,” – ističu članovi popularne beogradske četvorke. Kao gosti na koncertu će nastupiti sjajni negotinsko-niški trio SickTer .

02-03., Kolarac: LP DUO

LP Duo – Sonja Lončar i Andrija Pavlović, posle duže vremena ponovo nastupaju u Beogradu! Imali su zapaženu turneju u 2018. Godini (Pariz, London i Njujorku), a na koncertu u Kolarcu, LP Duo će svirati na posebno dizajniranim hibridnim klavirima, koje su osmislili zajedno sa elektroinženjerima Darkom Lazovićem i Draganom Novkovićem, povezujući akustične klavire sa kompjuterima te stvarajući jedinstven zvuk koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost. Sonja i Andrija će vas povesti na jedinstveno putovanje kroz muziku 21. veka i kompozitore koji pišu za njih ili čija dela aranžiraju za dva hibridna klavira.

2.3. TRIO

02-03., Soul Society, 22.00h: SCHIME TRIO

Po uhu i oku dobro poznata ekipa boji ovaj sastav – Schime Trio predvodi saksofonista Luka Ignjatovic, kontrabas je pod šakama Boris Sainovica a bubanj van svake kontrole Pedja Milutinovic. Njihov +1 ove večeri, biće Sava Miletić na klavijaturama. Trio se oslanja na zvuk pedesetih i šezdesetih, negujući kvalitetnu interakciju i nadahnute instrumentalne deonice trojice članova.

07-03., Klub Fest: FESTOVE ROCKOLIJE

Veče za rokersko pamćenje i sedam bendova sa još puno gostiju muzičara prijatelja kluba Fest.
Očekuju nas koncerti od po najmanje 30 minuta. Sledeće grupe nastupaju: Fuzzbox, Loose cannon, Jailbreak – Guns and Roses Tribute, The Bite, Vital Idol – Billy Idol tribute, The Rock i Deep End.

07-03. + 09-03., Sava centar: VLADO GEORGIEV

Ovi koncerti kao i prethodni nose naziv “Boemski”, sada uz prigodan trenutak za sve dame i njihove pratioce, romantično, emotivno, energično, snažno.

07-03. + 08-03., Dom omladine i Metropolis: METROPOLIS JAZZ FEST

Drugi po redu Metropolis Jazz Fest održava se dve noći na dva prostora: Dom omladine Beograda i Muzička kuća Metropolis. Nastupiće preko trideset vrhunskih domaćih umetnika, okupljenih u pet sastava.  U četvrtak 7. marta od 20 sati, u sali „Amerikana“ nastupaju jazz imena:  Fish In Oil i Nikolov-Ivanović Undectet. Veče otvaraju mladi talenti The Ikigai Collective, a zatvara kvintet Metropolis Jazz All-Stars. Festival se nastavlja u petak 8. marta od 20 sati u Muzičkoj kući Metropolis gde je u fokusu se koncertni nastup vokalnog kvarteta MING i njihovog pratećeg benda. Sastav mladih umetnika, studenata FMU u Beogradu, za samo nekoliko meseci postojanja stekao je izuzetno interesovanje publike u Beogradu, a nastupali su već i izvan zemlje.

08-03., Kombank dvorana: LJUBAV SE ZOVE IMENOM ŽENE

Naziv koncerta “Ljubav se zove imenom žene” zapravo je sentimentalno putovanje uz italijanske kancone, ruske romanse, zvuke Mediterana, nezaboravne filmske songove, večne hitove popularne muzike i evergrin melodije domaćih autora. Velikani naših operskih scena: Ljubica Vraneš, Oliver Njego, Dragoljub Bajić i Vladimir Andrić, povodom Dana žena, održaće jedinstven koncert u Kombank dvorani.

08-03., 11-03., 12-03. Sava centar, 17-03., SPENS, Novi sad: MARIJA ŠERIFOVIĆ 

Zbog ogromnog interesovanja fanova jedne od najpopularnijih pop zvezda u regionu koji su za samo nekoliko dana pokupovali sve karte za koncerte u Sava Centru 8. i 11. marta, Marija Šerifović odlučila je da na istom mestu nastupi i treći put 12. marta. Isto tako, popularna Marija ima koncert i u SPENS-u, Novi sad – 17. marta. Kako je sama isticala, dvorana Sava centra joj je omilјena u Beogradu zbog specifične atmosfere i bliskosti koju oseća sa publikom. Marijini martovski koncerti `Druga strana ploče’ biće po mnogo čemu drugačiji od svih ostalih Marijinih nastupa u prethodnom periodu. Pored njenih hitova 8, 11. i 12. marta obožavatelјi će imati priliku da uživaju u evergreen inostranim hitovima i domaćim pesmama njenih kolega koje Marija nikada do sada nije izvodila, a koje joj posebno znače.

Nastavak na narednoj strani