Beogradski koncertni kalendar za mart 2019.

Muzika - regija Show Time

Sopot

08-03., Elektropionir: SOPOT

Sopot je grupa iz Banja Luke koja već nekoliko godina ostvaruje regionalni uspeh i beleži desetu godinu postojanja. Žanrovski je teško odrediti – balkanski / d’n’b / rock  reggae dub, zamišljen je kao projekat sa jakim autorskim pečatom. Osnovao ga je Petar Topalović 2006. Sopotov autorski izraz je savremeni muzički hibrid, kroz koji članovi benda: Đurica Štula – bas gitara, Milan Mika Aćimović-klavijatura / vokal, Saša Predojević – bubanj i Dejan Savić – gitara, Sopot iza sebe ima tri izdanja, “Dabalkan”, “Equilibrium” i “Sopotnik”. Prva dva albuma snimljena su u Lionu u Francuskoj u studiju izdavačke kuće Jarring Effects, a poslednji u Banjaluci u studiju Digital Boyler. Na albumima su se našli i gosti poput Dr.Das-a iz Asian dub foundation, Nemanja Kojić Kojot iz Eyesburna, Milan Tica iz Revolta, Albert Savić na saksofonu i mnogi drugi.

08-03., Bluz i Pivo: BETI ĐORĐEVIĆ

Beti Đorđević & Friends povodom dana žena pod geslom “Od žene ženama”, pesmom i meodijama Betinih nezaboravnih šlagera i džez tema obeležiće ovaj praznik za dame. Jazz i šlager diva Beti Đorđević je svoju karijeru otpočela još 70-ih godina, pevajući duete sa njenim suprugom Bobom, a kasnije je nastavila solo karijeru nastupajući u Topčiderskoj noći i na svim važnim jugoslovenskim festivalima popularne muzike (Opatija, Beogradsko proleće, Cavtat, Split, Hit parada, Hit leta). Ostala je upamćena po hitovima: “Počnimo ljubav ispočetka”, “Kraj moje tuge”, “Naći će se neko da me voli” “Nasloni glavu”. Nedavno je Beti pevala i u muzičkom klubu Soul Society, kao i u Domu omladine, dok je sada u neobičnom bluz klubu BiP – “Bluz i pivo”.

08-03. Dorćol Platz: GILE & MAGIC BUSH

Frontmen Električnog orgazma i rock muzičar Srđan Gojković Gile sa Magic Bush bendom ponovo pred beogradskom publikom sa koncertom  pod nazivom “Retko svirane pesme”. Već su imali odličan koncert u Domu omladine pre godinu dana – mart 2018, kao i nastupe na Beer festu i Elektropioniru, kao i turneju po Srbiji. Dok ne nastupi ponovo kao lider “Orgazma2 – 20.04. u Domu omladine, Gile se vraća svom paralelnom projektu. “Sviraćemo pesme iz moje karijere koje su retko izvođene uživo. Biće pesama iz filmova, koje sam radio za ‘Kako je propao rokenrol’ i ‘Crni bombarder’, iz saradnje sa Vladom Divljanom, nekih mojih solo pesama, ali i pesama Električnog orgazma koje retko sviramo, a neke čak nikad nismo svirali uživo!”, najavljuje Gile.

09-03. Klub Fest: 357 

Nikola Hadži Nikolić sa svojim sada već kultnim bendom 357 u kultnom rock prostoru. Neobična mešavina pravaca – alternativa, rap/rock, ska ili na momente i hard core, 357 uvek ispoljava jaku energiju na sceni zahvaljujući neumornom frontmenu benda.

antonio serano

09-03., Kolarac:  ANTONIO SERANO & KONSTANCA LEHNER

Antonio Serano je majstor na usnoj harmonici, virtuoz na ovom neobičnom instrumentu, jedno od najvećih imena savremenog džeza i jedan od najtraženijih muzičara Španije. Muzičar impresivnog senzibiliteta i sa velikim teorijskim znanjem, Serano poseduje zapanjujuću raznovrsnost kada je u pitanju bavljenje muzikom, što se ogleda u velikom broju zajedničkih projekata sa različitim umetnicima. Njegova usna harmonika podjednako dobro se kreće na različitim muzičkim terenima, poput džeza, flamenka, popa i klasične muzike. Nastupao je sa Barbarom Hendriks i Plasidom Domingom, brojnim klasičnim orkestrima u Evropi, Vintonom Marsalisom, Luom Benetom, Tutsom Tilemansom, Visenteom Amigom, Pakom de Lusijom i mnogim drugim. Na beogradskom koncertu nastupiće sa pijanistkinjiom Konstancom Lehner.

10-03. + 12-03., Novi Bitef Art Kafe: RICHARD BONA

Basista, pevač i kantautor poreklom iz Kameruna, Richard Bona, konačno će nastupiti u Beogradu u sklopu Musicology Barcaffe Sessions. Bona će, sa svojim bendom, održati čak dva koncerta u kultnom klubu Bitefartcafe, 10. i 12. marta i otvoriti prolećno izdanje Musicology Barcaffe Sessions koncertnog serijala. Ovaj koncert je prvi u nizu od za sada zakazana 4 koncerta stranih muzičara u ovom prostoru.

13-03. Dom omladine: RIVERSIDE

Poljski progresivni hard rock bend prvi put u Srbiji, sa sedam studijskih albuma za sobom. Bend je odlučio da na predstojećoj turneji po prvi put posle dužeg vremena u set vrati nekoliko pesama sa prvenca ‘’Out of Myself’’ kao i sa uspešne ploče ‘’Second Life Syndrome’’. Pripremili su i izvedbu ‘’Wasteland’’ albuma u celosti, uz njihovu do sada najbogatiju svetlosnu dekoraciju i gostovanja dodatnih muzičara na sceni. Sve fanove atmosferičnog prog roka kao i ljubitelja težih rifova očekuje pravi audio-vizuelni spektakl.

13.3. RIVERSIDE-Lesoir-u-Beogradu1

14-03. Sava centar: JELENA TOMAŠEVIĆ

Čuvena pop dama vraća se na veliku scenu ove dvorane posle dva rasprodata koncerta 2016. godine. Pevačica koja je istovremeno pevanjem pop muzike i negovanjem izvorne melodije stvorila nove generacije muzičke publike, nastupiće u pratnji Gudača svetog Đorđa, koji iza sebe imaju 25 godina umetničkog rada i više od 1.600 koncerata. Koncert u Sava Centru biće jedinstvena prilika da se otkrije novi zvuk koji će pevačica snažnog vokala spojiti sa magijom gudača. U pripremi su još mnoga iznenađenja koja ce to veče učiniti nezaboravnim.

15-03., Dom omladine: NIPPLEPEOPLE

Maskirani žensko-muški dvojac regionalno se pročuo 2017. godine fantastičnom obradom davnog hita Zdenke Kovačiček “Frka”, što je dovelo do toga da publika otkrije i njihove prethodne singlove, od debitantskih “Sutra” i “Broj”, preko “Bolji” i “Ne volim te”, do sjajnog “Balkan Expressa”. Nipplepeople su prošle zime mesec i po dana ranije rasprodali Tvornicu u matičnom Zagrebu, postavivši rekord za domaće izvođače, a sada dolaze u Beograd nakon dužeg vremena za pravi veliki samostalni koncert. Oni su i regionalna festivalska atrakcija, o kojoj ne postoji zvanična biografija, nepoznat je identitet članova, koji ne otkrivaju lica uživo ni na fotografijama, niti daju izjave.

15-03. + 16-03., Klub Fest, Zemun: KOLJA

Kultni autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja 15. i 16. marta u klubu “Fest” u Zemunu nastavlja koncertnu promociju novog albuma “4 Prsta”. Kolja je jesenas napunio Kombank dvoranu (bivši Dom sindikata), počeo je ove zime da niže rasprodate koncerte u legendarnom Studiju M u Novom Sadu, a sada mu predstoji prvi koncert u Zemunu!

Nastavlja se…