moto_fest 2018

Banja Luka opet ima naj-rock motorijadu uz Let3, Majke, Partibrejkers i niz drugih

Muzika - svijet Muzika BiH Show Time

Treću godinu za redom organizira se ’Moto Fest Banja Luka 2019’ koji će 24. i 25. 5. za bajkere iz zemlje, regiona i inostranstva prirediti novi atraktivan koncertni program.

Zahvaljujući pozitivnim reakcijama od prethodnih godina, već sada su stigle potvrde iz partnerskih moto klubova i očekuje se da će na tvrđavu Kastel stići između 3000 i 4000 bajkera.

Uz standardne sadržaje svih bajkerskih okupljanja – defile ulicama grada, izložbe, stunt vožnje, izbor i nagrade za najbolje motore i moto klubove, bikerske igre – uvijek je privlačan i večernji koncertni program, a banjalučki bajkeri su se pobrinuli da ovogodišnji bude prvorazredan.

U dva dana, dakle, na pozornici Kastela će nastupiti Električni orgazam, Goran Bare i Majke, Atomsko  sklonište, YU grupa, Partibrejkers i ’povratnici’ Let 3, koji su bili među zvijezdama prošlogodišnjih susreta, što je program kojim bi se mogli pohvaliti svi specijalizirani rock festivali.

Dodajmo još informaciju koja je također karakteristična za bajkerske susrete – dio sredstava ostvaren svim aktivnostima namijenjen je Udruženju oboljelih od hemofilije, za djecu oboljelu od ove bolesti.

Informacije o novostima, sadržajima i rasporedima dešavanja na ovogodišnjem Moto Festu dostupne su na zvaničnoj stranici događaja www.motofestbl.com .