HTC Vive

HTC VIVE najavljuje Vive Focus Plus za premium VR iskustvo

21. vijek Internet Tehnologija

HTC VIVE će na Svjetskom mobilnom kongresu (WMC), naredne sedmice u Barceloni,  predstaviti Vive Focus Plus, najnoviji premium samostalni VR hardver za poslovne korisnike, kao i najnoviju VR kacigu Vive Focus Plus te novi Vive Pro Eye.

Ovaj uređaj će od drugog kvartala 2019. godine podržavati 19 jezika, a kupovina će biti moguća na 25 tržišta širom svijeta putem web stranice www.vive.com. U Evropi, proizvod će uključivati i licencu za komercijalnu upotrebu.

Zahvaljujući VIVE WAVE platformi, pretplatnici će, u okviru nedavno najavljene Viveport Infinity ponude, imati i pristup sve većoj biblioteci. Viveport Infinity prvi je neograničeni pretplatnički servis za VR uz koji, po niskoj mjesečnoj naknadi, pretplatnici mogu istraživati širok spektar igara, aplikacija, iskustava i još mnogo toga.

Osim sa Vive Focus Plus, Viveport Infinity je kompatibilan i sa vrhunskim VR sistemima baziranim na kompjuterskoj tehnologiji, kao i sa punim spektrom VR kaciga koje podržavaju WAVE platformu. Od pokretanja ove usluge, 2. aprila, pretplatnici će biti u prilici da koriste jedan nalog za sve uređaje u VR portfoliju.

Vive će na Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni sljedeće sedmice predstaviti i najnoviju VR kacigu Vive Focus Plus kao i novi Vive Pro Eye. Kompanija će se osvrnuti na inovativna iskustva svojih partnera, uključujući i obuke o opasnostima, simulacije za medicinsko osoblje kao i njihov vlastiti alat za višekorisničku saradnju, Vive Sync. Osim toga, prikazani će biti i revolucionarni pristupi budućnosti VR i 5G.

Za više informacija posjetite https://enterprise.vive.com.