Jindas (foto Eldar Muhić)

Jindas, novi bend u Sarajevu, album prvijenac najavljuje zanimljivim šatro singlom

Muzika BiH Show Time

Zaokružujući svoju prvu godinu (Jindas je formiran u januaru 2018.), novi sarajevski bend objavljuje da je završio album prvijenac, da je potpisao izdavački ugovor sa Muzičkom produkcijom BHRT-a i da će poslije današnjeg premijernog spota nastaviti sa izbacivanjem singlova do izlaska albuma na jesen.

Ideju da muzički istražuju bez žanrovskog ograničenja Jindas otvara reggae brojem ”Ovej i Aras” (dobijete Sarajevo čitajući unazad) koji je izraz njihove dobre slike o mentalitetu i pozitivnim navikama bilo koje urbane sredine na Balkanu, ali je, naravno, prvenstveno posvećen vlastitoj lokalnoj sredini i svakodnevici.

Pjesma je snimana u studiju Muzičke produkcije BHRT-a “Esad Arnautalić” s producentom Željkom Panchom Škarićem i tonskim realizatorima Lejlom Gabela i Nijazom Kurtalićem, a miksane i mastering su uradili Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, dvojac iz benda Konvoj.

Članovi Jindasa su Narcis Zečić (flauta i vokal), Benin Mujkić (truba i back vokal), Mirza Salković (gitara), Kemal Herenda (bas gitara) i Rifet Čamdžić (bubnjevi i perkusije).

Nakon premijerne pjesme, završavaju snimanje videospota za još jednu pjesmu s albuma, “Slušaj”, na koji ćemo počekati do marta, a prije jesenjeg objavljivanja debitantskog izdanja sigurno ćemo upoznati još nekoliko Jindasovih tema.

Naslovna fotografija: Jindas (foto Eldar Muhić)