Sana Garić

Sana Garić, zanimljivi new wave na prvom ukazanju u srednjoj Bosni

Muzika - regija Show Time

Beogradski electro roots / pop synth Sana Garić Trio nastupio je na značajnim festivalima, kao što su Exit, IN Music ili moskovski Avant Music, a sada prvi put stiže na par koncerata u BiH.

Svojevrsni super-trio čine Sana Garić – klavijature, vokal (grupa Beograd, Svemirci), Miki Ristić – bas (Darkwood dub) i Feđa Tom Franklin – bubanj, perkusije (Fish in Oil), a njihov prvi album “Svet za nas” (Mascom Records, 2017), ocijenjen je jednim od najzapaženijih debija na ovdašnjoj muzičkoj sceni.

New wave kombinacija electro rootsa, pop syntha i vintage plesnog zvuka učinili su Sanu Garić jednim od atraktivnih klupskih izvođača, čiji spotovi su došli do širokog kruga publike i bez napadnog marketinga.

Budući da izvedbe svih pjesama sa albuma “Svet za nas” nije dovoljno za cjelovečernji koncert, u njihovom programu su i broje autentične izvedbe brojnih znanih hitova u novim, zanimljivim aranžmanima.

Trojka je ovog proljeća svirala u Banja Luci, a sredinom mjeseca stiže prvi put u Sarajevo i nastup ima u Jazzbini, 13. 12., a potom slijede Split (14. 12. u klubu Judino drvo), te Hadžići (15. 12. u Art klubu).