Mr Albino

Mr. Albino iz Zagreba – kako zvučati kao svjetski bend čak i iz ‘kućne radionice’

Muzika - regija Show Time

Mlade zagrebačke alternativce, outlaw rock bend Mr. Albino, predstavili smo prije nepuna dva mjeseca kao intrigantnu ekipu zanimljivog potencijala, a danas nam isporučuju singl koji to još više potvrđuje.

Da ne znate otkud su, lako bi vam se mogli podmetnuti kao nova nada sa bilo koje velike svjetske alternativne rock scene.

Upoznali smo ih prije dva mjeseca zahvaljujući pjesmi ”Seven Days Amongst Your Hair”, uvrštenoj u soundtrack filma ‘‘F20”, najnovijeg rada nagrađivanog hrvatskog reditelja Arsena Ostojića, i sad izbacuju prvi oficijelni singl kao uvod u skorašnji album, najavljujući ubrzanu seriju cijelog vala novog materijala.

Domaći debitantski radovi i ambiciozna obećanja stižu svako malo (što je odlično!), ali “Maelstrom” se  izdvaja iz većinske produkcije ovdašnjeg rocka, i to ne samo u konkurenciji početnika. Tako dobro izniveliran odnos svih instrumenata i glasa, postavka vokala duboko unutar muzike, a opet jasno izraženog  (suprotno od postupka kad je ‘kilometrima iznad muzike’), to zvuči kao nešto što je izašlo iz najvećih produkcijskih radionica, a – pazite sad – vlastito je djelo samoga benda, nastalo u studiju Šišmiš i u suradnji sa producentom Zoranom Svigirom.

Misteri Albino su David Alanović, Stribor Gligorić, Velimir Topić, Matija Marinović, Antonio Hlupić i budu li ovako uvjerljivi u nastavku, karijera bi im mogla biti zanimljiva.

Pjesmu “Maelstrom” (eng. vrtlog) opisuju kao iskušenje emotivnih vrtloga, u kojima se neki izgube, a neki upravo u njemu postižu najbolje. Kao i Mr. Albino, uostalom.