Nova imena region scene: No No Instigator, post-punk iz Zagreba

Novi na sceni Show Time

No No Instigator je zagrebačka post-punk/alternative rock trojka koja okuplja neka poznata lica sa  underground scene (Seven Mouldy Figs, Šlagvort na kraju, Ljeto u Bitoli…).

Postoje od 2016. godine i do sada su odsvirali 50-ak koncerata u desetak država (Slovenija, Srbija, Austrija, Mađarska, Njemačka, Švicarska, Bugarska…), a iza sebe imaju DIY EP i album koji je izašao u ljeto 2018.

Pjevaju multijezično – na engleskom, wannabe njemačkom i hrvatskom jeziku, a u svirci se, osim klasične postave bas, bubanj, gitara, ponekad koriste i ritam mašinom.

No No Instigator

Zvučno podsjećaju na staru gardu post-punk bendova s kraja ’70-ih i početka ’80-ih godina (Joy Division, The Cure, Sonic Youth, Paraf, Dobri Isak…), što znači da su malo mračni, dosta plesni, pomalo punky i mrvicu popish, a sve se to može čuti na njihovom Bandcampu.

Novu fazu No No Instigatora otvara album ”Dark Is Not What Irks Me Deep Inside the Realm”, digitalno objavljen prije četiri mjeseca, a s njega je skinut par dana objavljeni singl ”Dečko koji obećava”, hommage istoimenom ex-yu filmu iz 1981.

Svi oni dječaci i djevojke koji obećavaju i žele singl čuti uživo, bend mogu pronaći 18.10. u klubu Močvara (Zagreb) gdje prave društvo još jednom novom punkerskom bendu, Stidnice, na promociji njihovog prvog EP-a.