outlook-festival

U susret Outlooku 2018, najvećem regionalnom prazniku bass tonova

Muzika - regija Show Time

Više od 300 izvođača raznolikih žanrova, od bass, d’n’b, dub, reggae, grime, hip-hop, jungle i dubstep glazbe nastupaju na Outlook festivalu od 5. do 9. 9.

Ove nas godine u Outlook festival spektakularnim koncertom u pulskoj Areni 5 septembra uvodi maestro ambijentalne plesne muzike Bonobo, koji će uživo s bendom odsvirati svoj zadnji album ”Migration” koji promovira na istoimenoj turneji.

Pula mu je posljednji nastup na svjetskoj turneji, a ovaj će koncert ujedno biti i najveća produkcija do sada izvedena u Areni.

Uz Bonobo će nastupiti i kum grimea – Wiley te David Rodigan s 20- članim The Outlook Orchestrom. Uvijek dinamičan popis od više od 300 izvođača raznolikih žanrova, od bass, d’n’b, dub, reggae, grime, hip-hop, jungle i dubstep glazbe koji nastupaju na Outlook festivalu, nakon koncerta otvorenja od 6. do 9. 9. 2018. seli se na tvrđavu Punta Christo.

Među izvrsnim regionalnim i domaćim imenima koji dolaze na 11. Outlook festival nalazi se zagrebački dub i dubstep producent Egoless, zatim pionir hrvatske drum and bass scene, DJ i producent Filip Motovunski na The Stables pozornici u nedjelju 9. 9. i s njim će pozornicu istu večer dijeliti Billain, najpoznatiji regionalni drum and bass DJ i producent iz Sarajeva koji na Outlook donosi svoj svjetski poznat neurofunk zvuk.

Hrvatski DJ i producent Koolade poznat po radu s Tram 11, Edom Maajkom i Frenkijem i Ghostface Killah iz Wu-Tang Clana. U posljednje vrijeme Koolade je orijentiran prema future beats sceni, a njegov atmosferično-energetični set ne treba propustiti na The Stables pozornici u petak.

Prvi zagrebački autorski roots reggae bend koji na sceni djeluje već 18 godina, Brain Holidays, u subotu, 8. 9. dolaze na The Beach stage predstaviti treći studijski album “System Error” nominiran za Porina, dok će DubDiggerz, slovenski dubstep, grime i bass duo nastupiti na The Moat pozornici u četvrtak 6. 9.

Napokobn, Dubsplash stage, jedna od glavih pozornica Seasplash festivala predstavlja se u Courtyardu u petak, a tamo nastupaju Digitron i Roots In SessionBrada Selecta te Anja G & Dr. Obi.