Branko Radakovic & Renato Metessi

Umjetnost i marketing – novi dokumentarac Branka Radakovića

Film & Foto & TV Show Time

Premijera šestog dugometražnog dokumentarnog filma ”Marketing” beogradskog multimedijalnog umjetnika Branka Radakovića desit će se u 29. 7. na sedmoj Reviji nezavisnog off-filma Srbije, u Mutnju na planini Rudnik.

Autor je film snimao od 2016. do ove godine diljem regiona, u Beogradu, Paraćinu, Kikindi, Zagrebu, Splitu, Novom Sadu i Lukavcu, a u zanimljivoj umjetničkoj vizuri o marketingu, koji je davno postao sastavnica modernog doba, pojavljuje se više od 30 sagovornika. Većina su iz svijeta umjetnosti i među njima su beogradski pisac Goran Skrobonja, multimedijalni umjetnik (među ostalim i rock pjevač) Miodrag Stošić, zagrebačka ekspertica za marketing Branka Prišlić, filmski reditelj Boris Malagurski, veteran rock and roll scene Renato Metessi i tuzlanski umjetnički fotograf Munever Salihović.

Zanimljivo je da su u ovom dokumentarcu korištene pjesme sa albuma ”Pakovanje” Branka Radakovića, koji je nedavno objavljen za beogradsku muzičku kuću Metropolis Music, te i duet pjesma sa singla ”Svijet se pokreće” koju su snimili Branko Radaković i Renato Metess.

Budući da Branko Radaković, pored dugogodišnjeg bavljenja filmskom umjetnošću, u zadnje vrijeme intenzivnije gradi i karijeru rock autora i izvođača, dan prije premijere ”Marketinga” na Reviji nezavisnog off-filma zakazan je njegov solistički koncert.

– Film ”Marketing” nije muzički dokumentarac, ali u njemu ima puno rock muzike. Uostalom, i jedna pjesma sa mog prvog solo albuma ‘Pakovanje’ nosi isti naslov, tako da je moj novi filmski rad na specifičan način povezao dva vrlo bliska umjetnička svijeta, kroz netipičnu priču o marketingu, – rekao je za Glas.ba Branko Radaković.