Sister Bliss

Od četvrtka do subote: devet velikih aduta Sarajevo Beer Festa 2018.

Muzika BiH Show Time

Sedmo izdanje Sarajevo Beer Festivala održava se na stalnoj lokaciji ispred dvorane Zetra i od četvrtka, 21. juna, do subote, 23. juna, nudi devet koncerata različitih žanrova, te prvi put u ponudu uključuje domaće craft pivare.

Prvog dana na SBF-u nastupaju Bombaj štampa, Letu štuke i Kultur Shock. Drugu noć počinje sa Crvenom jabukom, nastavlja se sa Elementalom i u finišu predstavlja britansku zvijezdu elektronike, Sister Bliss iz znamenitog benda Faithless. Zadnja večer festivala pripada bendovima Obojeni program, Hladno pivo i TBF.

Gošća iz Londona, Ayalah Deborah Bentovim, poznatija po scenskom imenu Sister Bliss, članica je znamenitog electronica trip hop house sastava Faithless i koautorica je njihovih najslavnijih brojeva kao “God is DJ”, “Insomnia” i “We Come 1”, a ova DJ-ica i klavijaturistica u Sarajevo stiže sa svojim unikatnim DJ setom, zbog kojeg je mnogi smatraju prvom damom elektronike.

Uz standardnu pivsku ponudu ovakvih festivala, Sarajevo Beer ove godine se priključuje globalnom trendu ‘craft kulture’, pa su u sadržaj za ljubitelje uživanja u vrhunskim aromama uvrštene brojne domaće craft pivare.

Dobro je i ovo znati: za najzagriženije festivalske kapije se otvaraju u 15 sati i ulaz do 18 je besplatan, a nakon dnevna ilaznica se plaća 10 KM, uz opciju trodnevne koja košta 25 KM.

Naslovna fotografija: Sister Bliss (Getty Images)