banja luka -demofest-2015

Kompletiran program 11. Demofesta

Muzika - regija Show Time

Sada su poznati svi glavni programski sadržaji ovogodišnjeg 11. Demofesta u Banja Luci.

Poslije objave liste demo grupa koje će nastupiti na festivalu i nadmetati se za jednu od nagrada, kompletiran je i popis muzičkih zvijezda u revijalnom programu.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Banja Luci objavljeno je da u trećoj, završenoj večeri, u subotu 21. 7., nastupaju Nele Karajlić, šabački punk veterani Goblini, te prošlogodišnji pobjednici Demofesta, grupa Slonz iz Šapca.

Oni se pridružuju vewć poznatim izvođačima koji će zasvirati na Demofestu – Magnifico & The Serbian Army Orchestra, Dječaci i Wolfram prve večeri 19. 7., te Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis i Tyger Lamb, planirani za 20. 7.

Razlog zašto ove godine na Demofestu nema internacionalnih zvijezda objasnila je Brankica Janković, direktorica festivala:

“Dobili smo dosta upita zašto ove godine nema inostranih izvođača, već nastupaju isključivo regionalni muzičari. Mislim da je to logično, jer smo prošle godine tokom nastupa demo bendova imali posjetu veću od 5.000 ljudi, što nam daje za pravo da mi budemo oni koji će promovisati našu regionalnu muzičku scenu. U tom smislu se želimo pomalo vratiti i korijenima, da mi budemo festival neke, da kažem, ex-YU scene, bilo da se radi o demo bendovima ili bendovima koji već imaju svoju publiku i poznati su na ovom prostoru”.

Magnifico i Brankica Janković