Helly Cherry 15 godina

Web magazin Helly Cherry uz svoj 15. rođendan ima darove za vas

21. vijek Internet Muzika - regija

Helly Cherry, srpski web magazin alternativne i underground kulture (pa i one iznad površine), proslavlja 15 godina angažiranog švrljanja, špijuniranja, seciranja, reanimiranja svega onoga što underground generaciji treba, a nema im ko drugi dati.

Pokrenut na mreži svih mreža 20. 5. 2003. godine, u vrijeme do-boga-miloga sporog dial-up interneta i jednako sporih kompjutera i minijaturnih crno-bijelih monitora, Helly Cherry je bio avantura na kvadrat – baviti se webom u takvim okolnostima mogli su samo najhrabriji, a baviti se još alternativnom i underground kulturom mogli su tek najzagriženiji freakovi.

Od periodičnog web fanzina do dnevnog internetskog magazina, Helly Cherry je ustrajno ostajao na zacrtanom putu – promociji relevantnih pojava na regionalnoj muzičkoj, filmskoj, strip i literarnoj sceni i u njegovoj arhivi se skupilo više hiljada novosti, intervjua, recenzija, koncertnih prikaza, kolumni…

Uspeli smo da se izborimo sa izazovima i da iz jednog malog grada pokrenemo i održimo jednu regionalnu priču. No, naš fokus nije bio samo na velikim gradovima (Beograd, Niš, Novi Sad). Čitali ste priloge o dešavanjima iz Pirota, Gornjeg Milanovca, Svilajnca, Požarevca, Ćuprije, Jagodine, Paraćina, Subotice, Zaječara, Požege, Užica, Čačka… Uspeli smo da lokalne, manje scene približimo široj javnosti i pokažemo da kreativni ljudi koji zaslužuju vašu pažnju postoje svuda – stoji u slavljeničkom uvodniku osnivača i urednika magazina, Nenada Popovića.

Slavljenik bi trebao dobiti darove, ali Helly Cherry uz svoj rođendan dariva svoju publiku.

Dopunjeno drugo izdanje elektronske knjige “Priče o spotovima” i izbor iz strip serijala “Ninđa“, koji je objavljivan na webu dostupni su besplatno na ovom linku.

Kolegama iz redakcije Helly Cherry želimo sretan rođendan i još više energije za misiju od koje ne odustaju najpredaniji.