Vlada_Divljan

Hajde, sanjaj me, sanjaj – za Vladu Divljana

Muzika - regija Show Time

Vlada Divljan bi 10. maja 2018. napunio 60 godina. Njemu u čast, sutra će brojni njegovi muzički prijatelji svirati u velikoj dvorani Centra Sava na koncertu nazvanom “Hajde sanjaj me, sanjaj” po pjesmi sa znamenitog albuma Odbrana i poslednji dani.

Domaćini koncerta su Zdenko Kolar, koji je sa Divljanom davnih ’70-ih formirao grupu Zvuk ulice iz koje su 1980. nastali legendarni VIS Idoli, te Saša Šandorov sa Nevladinom organizacijom i Maks Juričić sa svojim Ljetnim kinom, s kojima je u kasnijim godinama radio Vlada Divljan.

Ekipi će se pridružiti Momčilo Bajagić, Kornelije Kovač, Rambo Amadeus, Zoran Predin, Dušan Kojić-Koja, Zoran Kostić-Cane, Nebojša Antonijević-Anton, Saša Lošić, Darko Rundek, Goran Vasović, Bojana Vunturišević, Dejan Vučetić- Vuča, Boris Mladenović, Boris Vlastelica, Stray Dogg… i u raznim kombinacijama oni će izvoditi neke od Vladinih najljepših pjesama iz vremena Idola i samostalne karijere.

Malo kad se ovakva muzička reprezentacija našla na okupu i nema puno autora koji su zavrijedili da za njega zajedno izađe na scenu.