1966 - Indexi

Nuno Arnautalić, osnivač Indexa, otkrio izgubljenu pjesmu

GPS za dušu Vremeplov

Pregledavajući nedavno svoju muzičku arhivu, sa idejom da konačno skupim sve kompozicije koje sam komponovao, naišao sam na nešto što sam, čini mi se, potpuno izbrisao iz memorije… I, slušam pjesmu, naviru sjećanja… kroz maglu.

Ovako Ismet Nuno Arnautalić, osnivač Indexa i član grupe do kraja 1969., opisuje trenutak pronalaska jedne svoje davnašnje i zaboravljene pjesme.

Pjesmu “Ti misliš dobro bi bilo” napisao sam davne 1982. godine i dao je Goranu Gerinu. Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman. Pjesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Pjesma se često vrtila na radio programu. Kada ju je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju “Ti misliš dobro bi bilo” na već postojeću matricu, na kojoj se nepogrešivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića.

Kada sam čuo ovu izvedbu, proletjele su mi sve ove godine u jednom trenutku i poželio sam da sjedim sa Bodom i Davorinom i da zajedno slušamo ovu pjesmu.

Ja mislim bilo bi dobro da podijelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas sjeća na našeg Pjevača, objavio je Nuno Arnautalić na svom Facebook profilu.

https://www.facebook.com/ismet.arnautalic/videos/10216945154927654/