Mile Kekin Atlas, You Tube

Mile Kekin objavio novu ‘saobraćajnu’ pjesmu

Muzika - regija Show Time

Ova godina, po pitanju zanimljivih noviteta u regionu, sve više obećava. Već imamo minimalno tri zapažena debija, na sceni su nova poletna imena, a ni neki stari vukovi ne gube energiju.

Navršava se puna godina od izlasaka ”Reno 4”, prve pjesme s kojom je frontmen Hladnog piva objelodanio da radi na solističkom albumu.

Tada još nismo mogli imati naznaku toga kako će zvučati izvanbendovski izlet Mileta Kekina, ali s novom pjesmom “Atlas“, koja raniju vožnju u malom, skromnom autu nastavlja globalnim putovanjem i koja je jučer osvanula na mreži, konture se naziru  i bude li nastavak jednak, onda možemo računati na dobar album. I drugačiji od opusa Piva, što jedino ima smisla.

– Atlas je putna pjesma, ko što postoje putne rakijice, nakon kojih nema nazad. To je pjesma gastarbajtera, pečalbara i onih kojima je samo pun kufer svega pa sjedaju u prvi bus, vlak i avion iako znaju ‘da ih nigdje ne čeka zemlja meda i mlijeka, – o motivima pjesme kaže Kekin.

Angažirana je, dakle, kao većina tema Hladnog piva, samo je melodija opuštenija, mekša, potencijalno veći hit i od vrlo uspješne prethodne.

”Atlas” su odsvirali: Danko Krznarić (gitare, klavijature, perkusije i prateći vokali), Marko Bregant (gitare i prateći vokali), Andrija Lazo (harmonika i prateći vokali), Neven Jurić (bas gitara i prateći vokali) te Matko Gaće (bubnjevi bez pratećih vokala).

1 razmišljanje na “Mile Kekin objavio novu ‘saobraćajnu’ pjesmu

Komentari su zatvoreni.