Gile & Magic Bush foto Teodor Lazarev

Gile & Magic Bush: ‘Lutka koja kaže ne’ sada pristala

Muzika - regija Show Time

Davnašnja pjesma koju je Srđan Gojković Gile snimio s Vladom Divljanom na jedinom albumu supergrupe Vlada, Gile, Piko i Švaba, 1991. godine, dobila je prvo video uprizorenje, pa bi mogla biti nova pjesma za novu generaciju.

Lider Električnog orgazma je, zajedno sa bendom Magic Bush, izveo ‘Lutku’ uživo u jesen prošle godine i, kako Gile kaže, vjerno su je skinuli, ali je Magic Bush dodao svoju usviranost i energičnost, građenu na višegodišnjem izvođenju Beatlesa i višeglasnog pjevanja.

Pjesmu “Lutka koja kaže ne“, obradu hita “La Poupée qui fait non” (1966) francuskog šansonjera Michela Polnareffa, Srđan Gojković Gile je snimio sa Vladom Divljanom na albumu supergrupe Vlada, Gile, Piko i Švaba, ali je ona odsvirala samo nekoliko koncerata i svoju obradu nisu stigli uživo ni razraditi, ”tako da je ovo sada nekako podsjetnik, ali i osvježenje za neke nove generacije koje ni ne znaju tu pjesmu, pa je ona praktično nova stvar za novu publiku”, objašnjava Gile.

Spot “Lutka koja kaže ne” stiže uoči novih koncerata pod nazivom “Retko svirane pesme“.

Gile i Magic Bush će 24. februara u novosadskoj “Fabrici”, 3. marta u pančevačkom Coupeu i 9. marta u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda, svirati njegove pjesme iz filmova “Kako je propao rokenrol” i “Crni bombarder”, iz saradnje sa Vladom Divljanom, neke solo pjesme, kao i one Električnog orgazma, koje su rijetko ili nikad odsvirane uživo.

Naslovna fotografija: Teodor Lazarev