Franz-Ferdinand-press-photo-by-David-Edwards-2018-billboard

Šta nosi 2018? Niz novih mega izdanja – i veliki povratak Gunsa

Muzika - svijet Show Time

Camila Cabelo, Tune-Yards, Fall Out Boy, Justin Timberlake, Franz Ferdinand, Judas Priest, Tool, Megadeth, Muse, Guns N’ Roses, Arctic Monkeys, My Bloody Valentine, Vampire Weekend, Celine Dion, Jack White, Toni Braxton, Twenty One Pilots,  Rihanna…

Američki magazin Billboard objavio je izbor albuma za koje je poznat datum skorašnjeg izlaska, kao i listu posebno atraktivnih izvođača koji će tokom 2018. izdati nove materijale.

Sezonu otvara 21-godišnja kubansko-američka pop senzacija Camila Cabello, koja je prošle godine dominirala listama s mega-hitom ”Havana”, potpisujući ga kao koautorica, a već idućeg vikenda, 12. 1., pojavljuje se njezin debitantski album jednostavnog naziva ”Camila”.

Tune-Yards – ‘I Can Feel You Creep Into My Private Life’ (19. 1.)

Brilijantna američko-britanska singer/songwriter art-indie-pop u lo-fi muzičarka Merrill Garbus od 2006. predvodi projekt Tune-Yards u kojem joj se priključio basista Nate Brenner. Singlom “Look at Your Hands” još prije nešto više od dva mjeseca najavili su četvrti studijski album ”I Can Feel You Creep Into My Private Life”.

Fall Out Boy – ‘M A N I A’ (19. 1.)

Američki Fall Out Boy, koji se smatra modelom uspješne priče o rock bendu koji je preživio tranziciju ka alternativnoj sceni dominantno obojenoj pop izrazom i svoj sedmi studijski album su tokom prošle godine najavili s četiri singla, “Young and Menace”, “Champion”, “The Last of the Real Ones” i “Hold Me Tight or Don’t”, ali ni sa jednim nisu dospjeli na Hot 100 listu, pa će biti zanimljivo saznati rezultat cijelog albuma.

Justin Timberlake – ‘Man of the Woods” (2. 2.)

Justin Timberlake je prije dva dana objavio singl ”Filthy”, kao prvu i jedinu najavu svog petog albuma, a budući da su svi prethodni imali platinaste certifikate (istina uz stalnu silaznu putanju), sumnje nema da će i novo izdanje biti komercijalno. Album donosi i zanimljivo gostovanje u “Morning Light”, u kojoj se pojavljuje Alicia Keys, a zajedno s Timberlakeom je koautorica pjesme.

Franz Ferdinand – ‘Always Ascending’ (9. 2.)

Škotski indie rock / dance-punk Franz Ferdinand poslije pet godina ima peti studijski album i najavljeno je da će se pojaviti, osim u digitalnom formatu, kao CD, na limitiranoj ediciji vinilnog LP-ja (1500 komada), te na već zaboravljenom formatu – audio kaseti. Jedini singl kojim su objelodanili zvuk novog albuma bio je “Always Ascending“, objavljen krajem oktobra prošle godine.

nastavak na sljedećoj stranici…