gogol-bordello-trans-continental-hustle

Gogol Bordello svira iduće godine u nepostojećoj zemlji

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Najpoznatiji gypsy punk sastav, njujorški Gogol Bordello, kreće na svjetsku turneju kojom predstavljaju svoj sedmi album “Seekers And Finders”, objavljem krajem ljeta ove godine, pa će svratiti i do zemlje koju su nazvali Serbia and Montenegro.

Iz Brooklyna će, 28. 12., Gogol Bordello na put, najprije po Americi i Australiji, a na proljeće iduće godine stižu i na ovaj kontinent, te će kraći balkanski dio toura imati 28. 5. 2018. u beogradskoj bašti SKC-a, 29. 5. u skopskom Omladinskom kulturnom centru, 30. 5. u Sofiji, te 2. 6. u Kopru.

Možda cjepidlačimo, ali ozbiljnom se menadžmentu ne smije dogoditi da bendovskoj Facebook stranici kao zemlja u kojoj je Beograd bude navedeno ”Serbia and Montenegro”. Hajde, bar, na webu je ispravno.

Inače, novi album je u recenzijama dobijao manje-više solidne ocjene, ali novinar Ivan Laić (Ravno do dna) nije baš oduševljen i sarkastično je napisao: Nekad oštri i kritični, Hützovi stihovi danas zvuče kao da su prepisani s pozadine bočice vode, pa se čini kako je gazda Gogolj ključeve svog bordela predao nekoj Coehlovoj korporaciji i na taj način napokon do kraja prokurvao nekoć dobru javnu kuću.

Svejedno, koncerti Gogol Bordella sigurno su vrlo zabavni i dosta vjerodostojna je njihova najava: “Lavina gnjeva pretvorenog u radost ide k vama… Psihička tortura pretvorena u telepatsku ljubav, također! Vidimo se na putu, rođaci!”.