zabranjeno-pusenje lacni-franz-prljavo kazaliste

Ispod čekića: Zabranjeno pušenje, Lačni Franz, Buč Kesidi, P. kazalište

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Novogodišnji spot Zabranjenog pušenja kao najava novog albuma, uz istovremenu najavu open free koncerta 17. 12. na Bjelašnici prva će vruća vijest naše rubrike muzičkih novosti iz regiona.

Zabranjeno pušenje: Nova godina

Izlazak novog albuma Zabranjenog pušenja planiran je za peti mjesec iduće godine, a danas ga bend vrlo prigodno najavljuje pjesmom ”Nova godina”, čiji su autori Sejo Sexon, Toni Lović i Dario Kovač.

Spot je sniman u Sarajevu i Zagrebu u režiji Saše Peševskog i uključuje dvije glumice, Bojanu Gregorić – Vejzović iz Zagreba i Nadinu Mičić iz Sarajeva.

Zabranjeno pušenje će 17. 12. izvesti dnevni koncert na Bješanici (Babin Do), čiji je početak zakazan za 13 sati i neće biti ulaznica. A Novu 2018. s bendom mogu dočekati mještani i gosti Biograda na Moru, gdje će Zabranjeno pušenje svirati u parku kod kolodvora.

Buč Kesidi: Kafe aparat

Pančevački ‘ljevoruki rock duo’, bend Buč Kesidi, zaključuje seriju video spotova sa debitantskog albuma ”Posesivno-ospulsivni hospul” objavljenog prije godinu dana.

Novi spot je “Kafe aparat”, snimljen u napuštenom i devastiranom pančevačkom Hotelu “Tamiš”.

Buč Kesidi najavljuje i nove nastupe, 16. 12. u klubu Babis u Pančevu, te 23. 12. u Beogradu na svirci u organizaciji emisije Zvučni zid.

Lačni Franz: Da sreli se nismo

Iako je produkcija video spotova u regionu općenito sve zanimljivija, ovaj je malo umjetničko djelo nastalo po ideji autora pjesme Zorana Predina koju je scenaristički i rediteljski uobličio Anđelo Jurkas.

Riječ je o drugom singlu Lačnog Franza s nedavno objavljenog studijskog izdanja “Akustična pusa” koji je najavila rock pjesma “Koji s vjetrom pjevaju”.

“Uz prelijepu, sentimentalnu i nježnu pjesmu Zoran je predložio određenu estetiku kojom smo kroz crno-bijelu prizmu željeli prikazati samoću, izolaciju, odvojenost i uzaludnost života bez savršene puzzle i osobe koja ga čini podnošljivim u monohromu. Pretpremijerna publika na internoj projekciji bila je iznimno zadovoljna viđenim, a nadam se da će se trend nastaviti i nakon premijere”, izjavio je reditelj Anđelo Jurkas.

Prljavo kazalište: Hitovi

Već je neformalno najavljeno da bi Prljavo kazalište pred Novu godinu moglo izbaciti novi singl poslije duže pauze, a u njegovom iščekivanju Croatia Records je, uz jubilarnih 40 godina ‘Prljavaca’ na sceni, priredila još jednu reprezentativnu kompilaciju “Greatest Hits collection”.

Pjesme poput “Heroj ulice”, “Kiše jesenje”, “Korak po korak”, “Crno bijeli svijet”, “Ako tražiš nekoga”, “Djevojka od milijun dolara” i druge simbolično najavljuju nasljednika izdanja ”Možda dogodine”, eto pet godina kasnije.