Sassja

Sassjina zadnja najava albuma, pjesma protiv nasilja nad ženama

Muzika BiH Show Time

Spot ”Stube” internu premijeru imao je 27. 11. u Tuzli, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a sada je dostupan na video kanalu, kao finalna najava albuma ”No Problemo”, koji će biti otključan sutra na Deezeru.

Ja nisam iz brošura, te su žene tužne, Mog dragog stvarno rijetko takav bijes obuzme, Ustvari, 5-6 puta do sad samo koja modrica, Al’ da sam stvarno ta, ja bih se sabrala i borila

Tuzlansko udruženje Vive Žene svoje ovogodišnje aktivnosti u kampanji protiv nasilja nad ženama po prvi put je upotpunilo muzikom, procjenjujući da pjesma sa snažnim emocijama i jasnom porukom brže stiže do javnosti i njenog alarmiranja u vezi nesmanjenog nasilja nad ženama.

U nekim ranijim godinama, inače, pjesme s tom temom snimili su Who See, Adastra, ad hoc trio Gabi, Vanna i Tamara, S.A.R.S., Sanja Vučić, Elemental, Hladno pivo.

Nakon što je jedno vrlo kratko vrijeme Sassjin novi album “No Problemo” bilo moguće čuti na njenom Deezeru, cijeli materijal će biti otključan sutra, 1. decembra, pa će za premijerno preslušavanje biti dostupno preostalih šest tema – ”Klikat”, ”Mahale”, ”Nek je živa glava”, ”Savane” (ft. Darko Rundek), ”S njom” i ”Stube”.