Judas-Priest-live

Novi album Judas Priest pred ulazak u Dvoranu slavnih (?)

Muzika - svijet Show Time

Otkrivamo šta bi mogao donijeti ”Firepower”, novi album koji je jedan od najznačajnijih sastava heavy/power metala, britanski Judas Priest, najavio za početak 2018. i odmah potom sjevernoameričku turneju.

Legende metala zadnjih nekoliko mjeseci proveli su u studiju zajedno sa vrhunskom produkcijskom ekipom, koju čine njihov dugogodišnji producent Tom Allom, gitarista, autor i producent Andy Sneap koji je poznat po radu sa nizom metal zvijezda (Megadeth, Exodus, Testament, Accept) te inžinjer zvuka Mike Exeter (Black Sabbath).

Gostujući prije dvadesetak dana u TV showu “Trunk Nation”, pjevač Rob Halford je govorio o fazi do koje su stigli u radu: Skoro smo gotovi. U završnoj smo fazi i zvuči monumentalno, rasturit’ će vas.

Takav optimizam utemeljen je na radu s starim producentom Tomom, za kojeg Halford kaže da je brilijantan, apsolutno fantastičan, jednako kao na nekim ključnim albumima koje je radio sa Judas Priest, kao ‘Screaming For Vengeance’, ‘Defenders Of The Faith’ i ‘British Steel’.

Rob Halford with Babymetal
Rob Halford with Babymetal

Drugi član producentske ekipe, Andy Sneap, koji svira gitaru u reaktiviranom britanskom okultnom metal bendu Hell, nedavno je za srpski magazin Hardwired rekao da je Priest imao “oko dvadeset šest ideja u ranoj fazi pripreme za novi album i skratili smo to do 14-15, a još nismo odlučili koje će se konačno pojaviti na albumu”.

Podsjetimo, Judas Priest je nominiran među 19 potencijalnih kandidata za novu seriju zvijezda koje će biti uključene u Rock And Roll Hall Of Fame.

Ceremoniju uključenja (budu li oni izabrani), zakazanu za 14. 4. 2018. u Clevelandu, bend će, eto, dočekati na turneji – ali za taj datum nije predviđen njihov koncert.

Za svaki slučaj, iako je konkurencija za uobičajenih pet mjesta opaka… Rage Against the Machine, Radiohead, Eurythmics, Dire Straits, The Moody Blues, Depeche Mode, Bon Jovi, LL Cool J…

judaspriestbandpromo2014