Bad Mushrooms, Demofest nastup

Nova imena region-scene: Bad Mushrooms (Zagreb)

Muzika - regija Show Time

Zagrebački retro hard rock band Bad Mushrooms predstavio je video za pjesmu ”Vrijeme promjena”, što je već šesti spot kao uvod u prvi album.

Bad Mushrooms je nastao početkom 2008. godine i svirao je isključivo Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep, Whitesnake i druge obrade klasičnog rocka.

Prvi EP ”Put do vrha” sa šest autorskih pjesama izdali su 2013., a iste godine pobjeđuju na takmičenju ”You are going to UK with Lord”, što im donosi nekoliko koncerata u Engleskoj.

Bad Mushrooms, live

Ipak, niz personalnih promjena usporio im je aktivniji rad, pa je za njih presudna godina bila 2015., kada su odlučili da rade isključivo na svojim pjesmama i ustalili novu postavu: Jan Tomašević (orgulje) i Goran Odžaklieski (bubnjevi) iz prvobitne, te Domagoj Olujić (vokal), Ivan Domaćinović (gitara) i Vanja Indir (bas).

Za novi spot koristili su snimke svojih raznih koncerata (”Da ljudima koji nas nikada nisu vidjeli uživo dočaramo naše nastupe”) i zanimljivo je da se se posebno zahvalili organizatoru banjalučkog Demofesta za kadrove s tog festivala – na kojem su nastupili čak tri puta uzastupno, od 2015. do ove godine.