Um Individuum-Poriv-Mirna Škrgatić

News… Poriv, Um Individuum, SoundEdge, Mirna Škrgatić

Muzika - regija Show Time

Nekada su u štampi bila popularna ‘Pisma čitalaca’, nerijetko vrlo zanimljiva i informativna. Našoj redakciji, pak, sve češće stižu ‘pisma’ autora i producenata o novim muzičkim pojavama i sa zadovoljstvom ih prenosimo, sada i ubuduće.  

Pančevački alternativni rock grunge bend Poriv objavio je prvi singl kao i prateći spot za pesmu ”Neizbrisiva”. Za režiju i montažu videa zadužen je bio Rade Bradić, a za kameru Darko Rusovan (RDStudio). Produkciju i miks pesme radio je Vladimir Lazović (studio CATS). Bubanj je sniman u Pančevačkom studiju 3×2 kod Stefana Gaćeše. Aranžman i tekst pesme radio je sam bend.

Poriv je autorski rock bend nastao 16. januara 2016. godine. Pevaju na srpskom jeziku, a njihova muzika je pod uticajem grungea, metala i alternativnog rocka. Ekipu Poriva čine: Marko Jovišić, Jovan Lazić, Dalibor Rusovan i Predrag Đakonović. A što se tiče daljih planova, popručujemo: Za sada imamo 11 autorskih pesama. Planovi benda su snimanje singlova, nastupi uživo i rad na novim pesmama.

Ja sam Dimitrije, autor muzike i tekstova u grupi Um Individuum iz Kragujevca, a ujedno i jedan od vokala. Ovom prilikom bih želeo da vas upoznam sa našim radom, ukoliko sa vaše strane postoji interesovanje za to.

Okvirni žanr u kome se krećemo jeste pop-rock, ali nije isključeno da će biti još eksperimentisanja u budućim numerama (svakako onog pozitivnog eksperimentisanja u domenu kulture).

U prilogu vam šaljem naša dva objavljena singla. Jedan od ta dva je upravo objavljen na Youtubeu, pod nazivom ”Ma zar si sama“. Ukoliko postoji mogućnost da nešto od toga osvane na vašem portalu, bili bismo vrlo zahvalni. Unapred hvala! Pozdrav!

SoundEdge je grupa iz Skoplja, Makedonija. Ove godine smo izdali debi album naslovljen ”SoundEdge Volume 1”.

Do sad promovisano tri singla, u Makedoniji su izvanredno radijski prihvaćeni i bili hitovi ovog proljeća i leta. Regionalna kritika je isto odlična.

Poslušajte ”Tišina” i nadam se da ćemo redovno kontaktirati.

Iz Menarta javljaju: Mirna Škrgatić, pop-rock skladateljica i pjevačica iz Rijeke, nedavno se po prvi put predstavila s pjesmom ”Tvoja laž” za koju je snimila i fenomenalan video spot te pokupila odlične reakcije od glazbenih urednika diljem zemlje.

Mirna danas predstavlja novi singl, pjesmu ”Zašto”, s kojom će ove subote, 30. 9., nastupiti na 4. RockOff festivalu u Rijeci.