Dan Divjak

Samoubistvo Dana Divjaka, klavijaturiste obnovljenih Kojota

Muzika - regija Show Time

Zagrebačko-vinkovačka rock grupa Kojoti objavila je na svojoj Facebook stranici vijest o iznenadnoj smrti svoha člana, klavijaturiste Dana Divjaka.

Divjak je bio najmlađi član nakon dugo godina ponovno oformljenog benda, s kojim,a je nastupao od prvog velikog koncerta početkom ove godine u Zagrebu. Klavijature je svirao i u novoj postavi Majki te u zagrebačkim rock grupama Sane i DemeNtronomes.

Malo je bilo poznato da je Divjak bolovao od teškog oblika depresije, što je, nažalost, dovelo do tragedije, koju je u kratkoj objavi objasnila njegova majka: Dragi svi koji ste voljeli našeg Dana, jučer se Dan objesio na svojoj terasi. Početkom 8. mjeseca bio je na liječenju u Vrapču. Noći i dio dana je provodio s nama i sve je izgledalo ok. Jučer sam ga trebala voziti na kontrolni pregled u Vrapče, a umjesto toga našla sam svoje dijete onako kako niti jedan roditelj ne bi trebao.

”Nemam snage ni da izgovorim koliko sam sjeban. Toliko sam te zavolio, lijepi i talentirani dječače”, napisao je gitarista grupe Kojoti, Davor Viduka.

Ovog ljeta obnovljeni Kojoti su imali niz vrlo zapaženih nastupa, od Mostar Blues Festivala, do 12. Hoomstock festivala i koncerta na varaždinskom Špancirfestu prije pola mjeseca. Krajem ovog mjeseca bend se, uz Let3 i Majke, trebao pojaviti na pozornici ujedinjenih festivala Hartera i Karlovačko Rock Off, najavljujući i izlazak luksuznog box-seta sa sva tri dosadašnja albuma (“Kojoti”, “Halucinacija” i “Sex, disco kung fu”), a potom i novi singl, prvi nakon 20 godina.

Kojoti koncert
Kojoti koncert